22.5 C
Botoșani
joi, 11 august 2022

Un primar a început să publice numele datornicilor la bugetul local: „Sunt care nu au plătit de opt-zece ani”

Primăria orașului Ștefănești are două mari probleme. Este vorba de numărul mare de asistați social și gradul foarte scăzut de încasare al taxelor, impozitelor și amenzilor. În 2017, gradul de încasare a fost puțin peste 30% iar primarul Florin Buțura spune că sunt persoane care nu au mai plătit impozitul de zece ani.
Pentru că suma pe care Primăria Ștefănești a ajuns la 37 de miliarde de lei vechi, primarul Florin Buțura s-a decis să ia măsuri. În afara celor prevăzute de lege, edilul a decis să publice pe facebook numele datornicilor la bugetul local.

„Am început să trimitem înștiințări de plată, somații cu titlu executoriu, popriri pe salarii. De la 1 martie, casierul va merge din poartă în poartă pentru recuperarea sumelor restante. În momentul de față, Primăria orașului Ștefănești are în total de încasat 37 de miliarde de lei vechi din care 15 miliarde din amenzi și 22 de miliarde din impozite. Sunt care nu au plătit de opt-zece ani. Unii sunt nemulțumiți din cauza drumurilor. Eu îi înțeleg, starea drumurilor este rea. Anul acesta am primit doar 200 de milioane de lei vechi pentru drumuri în condițiile în care am 120 de kilometri de drum. Avem 120 de kilometri de drumuri din care doar un kilometru este asfaltat”, ne-a spus Florin Buțura, primarul orașului Ștefănești.

Edilul speră ca anul acesta să recupereze măcar jumătate datoriile populației și agenților economici iar banii să-i folosească pentru investiții noi în orașul Ștefănești și în satele arondate.

„Cu 37 de miliarde de lei vechi aș putea schimba fața orașului Șteănești. Consiliul Județean ne-a alocat 4 miliarde de lei vechi în acest an. Dacă aș reuși să încasez aceste restanțe, aș face multe investiții în orașul Ștefănești”, a mai precizat Florin Buțura care așteaptă să fie chemat la București pentru a semna contractul pe PNDL2, un contract care prevede asfaltarea a șase kilometri de drum.

La scurt timp după câștigarea mandatului, Florin Buțura a luat primele măsuri nepopulare. I-a lăsat fără ajutoare sociale pe cei care nu au venit să presteze orele de muncă în folosul comunității. În primul an de mandat, numărul asistaților social din Ștefănești a scăzut la aproape jumătate.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


ULTIMA ORA