14.2 C
Botoșani
luni, 23 mai 2022

Un primar îl atacă dur pe Împăratul Ţurcanu: “Omul ăsta ori ne crede retardaţi, ori au tâmpit toţi în judetul ăsta”

News Preşedintele Consiliului Judeţean a început să fie criticat din ce în ce mai dur pentru campania de promovare pe care o face în ultima perioadă. Unul dintre primari s-a opus montării panourilor prin intermediul cărora Florin Ţurcanu îşi exprimă disponibilitatea şi îl acuză că strategia de dezvoltare a judeţului vizează în special comuna Suliţa.

“Omul ăsta ori ne crede retardaţi, ori au tâmpit toţi în judetul ăsta dacă se lasă la mâna unui astfel de "vizionar". În 2008 fructuoasa guvernare PNL a avut o campanie furibundă de aruncat cu bani în câini iar printre proiecte importante la acea vreme pentru localităţile judeţului s-a aflat şi cel consfinţit în Monitorul Oficial al României: CONSTRUCŢIE GARD CIMITIR ÎN COMUNA SULIŢA – valoare 4 miliarde. Era opera marelui strateg de atunci şi de astăzi FLORIN ŢURCANU, pe atunci deputat. Mândrie mare atunci pe capul domnului deputat însă toate eforturile lui n-au fost suficiente de-a lungul timpului pentru a convinge electoratul din comuna Suliţa să-l aleagă primar. Sunt foarte adevărate acele vorbe româneşti care spun că orice "şut în fund e un pas înainte". N- a fost bun omul pentru primar la Suliţa după multe încercări disperate dar a devenit colacul de salvare al judeţului Botoşani ajungând ditamai ÎMPĂRATUL – PREŞEDINTELE CJ BOTOŞANI. Gândirea lui strategică a evoluat fulminant în tot acest răstimp şi ne-am trezit cu o "viziune" de excepţie din nou: acest obiectiv primordial al judeţului Botoşani (obiectivul nr.2) antamat în STRETEGIA DE DEZVOLTARE A JUDEŢULUI BOTOŞANI PENTRU PERIOADA 2014 – 2020. Pentru cei care nu Înteleg acest obiectiv trebuie să spunem că este un drum care pleacă de la graniţa cu judeţul Iaşi, face un ocol pe la CURTEA ÎMPĂRATULUI DE LA SULIŢA şi se îndreaptă spre Vorona ieşind apoi spre judeţul Suceava (directia Pascani). În perioada 2014-2020 Suliţa va deveni cel mai important nod de transport rutier din judeţul Botoşani fapt ce va face ca judeţul Botoşani să înflorească economic.

Oameni buni, dacă nimeni din judeţul ăsta nu mai gândeşte şi nu mai dă un sfat acestui om, mă refer la specialişti, consilieri judeteni, ori pupulaţia nu-l opreşte, o să ajungem de râsul curcilor. Ca să închei în nota aceasta vizionară şi strategică avem totuşi o şansă: să-l punem pe Florin Turcanu pe acele panouri de intrarea în judeţul Botoşani alături de Eminescu, Iorga, Enescu şi cu siguranţă turismul o să cunoască o spectaculoasă dezvoltare iar judeţul nostru se va poziţiona definitiv pe harta Uniunii Europene ca un fel de "capitală culturală europeană". Un geniu în viaţă pus pe acele panouri este o raritate, ceilalţi fiind după cum se ştie trecuţi în nefiinţă. îmi cer iertare colegului meu, primarul de Stăuceni, care a cerut ca regretatul patriarh Teoctist să aibă această onoare însă după ce o să-l punem pe Florin Ţurcanu, probabil o să vină şi rândul patriarhului.

Sunt liniştit în privinţa acestui demers pentru că deja preşedintele a anticipat şi a început o acţiune "timida" şi de mică anvergură privind propagarea acestei idei în judeţul Botoşani: a montat vreo două – trei sute de panouri prin toate localităţile din judeţ. Pe lângă această acţiune mai are angajaţi nişte consilieri care rivalizează cu ajutoarele lui Moş Crăciun. Angajaţii CJ cară zilnic cu sacul scrisorele şi pliante care sunt trimise locuitorilor judetului. Eram îngrijorat când am văzut ce se întâmplă prin ţară cu preşedinţii de consilii judeţene însă când văd cât bine face omul acesta sunt convins că al nostru are şansa să ajungă cândva în calendarul ortodox, înaintea Patriarhului Teoctist.

Privitor la STRATEGIA DE DEZVOLTARE A JUDEŢULUI BOTOŞANI PENTRU PERIOADA 2014 -2020 aflată în dezbatere publică, n-ar trebui să aveţi emoţii: suntem pe mâini bune. Dacă o ţinem tot aşa o să ne căpătăm alt statut: din cea mai săracă regiune a Uniunii Europene ne vom transforma în "proştii satului". Nu ştiu cum se asimilează asta la nivel European”.

Dumitru Chelariu, primarul comunei Pomârla

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

18 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name hereULTIMA ORA