8.7 C
Botoșani
joi, 23 martie 2023

Un primar şi un consilier local din Botoşani, declaraţi incompatibili de ANI

 

News Agenţia Naţională de Integritate rămâne o sperietoare pentru primari şi consilieri locali sau judeţeni. Din ce în ce mai mulţi sunt declaraţi incompatili deoarece aceştia nu cunosc legea sau o încalcă cu bună ştiinţă.

În cursul zilei de astăzi, Agenţia Naţională de Integritate a dat publicităţii o listă cu 21 de aleşi locali care au fost declaraţi incompatibili. Printre cei 21 se numără un primar şi un fost consilier local.

Dumitru Timişag, primarul comunei Unţeni, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 04 decembrie 2012 – 29 martie 2013, întrucât a deținut, simultan, atât funcția de Primar al Comunei Unțeni, cât și calitatea de reprezentant al Comunei Unțeni în Adunarea Generală a Acționarilor în cadrul S.C. NOVA APASERV S.A., Botoșani, încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. f) din Legea nr. 161/2003.

De asemenea, Aurel Lesuc, consilier local al Comunei Tudora și fost Primar al Comunei Tudora (mandatul 2008 – 2012), s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada exercitării mandatului de Primar al Comunei Tudora, întrucât, simultan cu funcția de primar, a deținut și funcția de reprezentant al unitătii administrativ – teritoriale Tudora în Adunările Generale ale Acționarilor societății comerciale de interes local NOVA APASERV S.A., Botoșani (perioada 10 martie 2011 – 20 iunie 2012), încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), litera f) și art. 91, alin. (3), teza I din Legea nr. 161/2003.

Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

78 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA