0.6 C
Botoșani
joi, 30 noiembrie 2023

Un primar din judeţul Botoşani şi-a făcut majoritate de 100% în Consiliul Local

romanescu costel alegeri pnl

Primarii au profitat la maxim de ordonanţa privind migraţia politică. De câştigat au avut în special primarii PSD dar au fost cazuri în care unii primari PDL sau PNL au profitat şi au racolat consilieri de la alte partide. Într-o comună din judeţul Botoşani nu mai există opoziţie în Consiliul Local. Toţi consilierii locali sunt membri PNL.

Costel Romanescu, primarul comunei Păltiniş, a reuşit să rămână fără opoziţie în Consiliul Local. Acesta i-a convins pe toţi consilierii locali să treacă la PNL iar acum vrea să câştige cu 90% alegerile prezidenţiale.

„Avem situaţia din organizaţiile noastre. PNL a pierdut 66 de aleşi locali în judeţul Botoşani şi a primit 16. Sunt şapte-opt comune unde avem aleşi locali care au venit la noi de la PSD şi PP-DD. Nu am dorit să-i primim dar au insistat. La Păltiniş, primarul a luat toţi consilierii. Nu mai există niciun consilier de la alt partid. Angajamentul politic al primarului Costel Romanescu este să facă 90% pentru Klaus Iohannis. Primul primar care va trece de 80% o să propun să fie desemnat prim-vicepreşedinte în cadrul ACL. Trebuie să fie o competiţie şi în teritoriu”, a spus Florin Ţurcanu, preşedintele PNL Botoşani.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA