Un primar deszăpezeşte drumurile din alte comune pentru a aduce fonduri la bugetul local

0
7125

News După ce a deszăpezit în mare parte drumurile din comuna pe care o conduce, un primar a sărit şi în ajutorul altor colegi care nu au utilaje şi nici bani suficienţi pentru a apela la firme specializate. El închiriază cele două utilaje cu 100 şi respectiv 120 de lei ora de funcţionare.

Gheorghe Iacob, primarul comunei Răchiţi nu ezită să se implice activ la deszăpezire. El conduce autogrederul primăriei şi se laudă că a reuşit să ţină toate drumurile deschise în timp ce alte comune au fost izolate.

„Drumurile în comună sunt practicabile. Intervenim când este nevoie, inclusiv noaptea. Când vedem că începe să ningă, intervenim pentru a nu avea drumuri blocate. Toate lucrările le facem în regile proprie. Avem utilajele noastre. Am angajat un băiat care lucrează pe buldoexcavator. Pe autogreder lucrez eu. La 3.00 dimineaţa ieşim pe traseu şi intervenim unde este nevoie pentru a se putea circula. Seara reluăm traseul”, ne-a spus Gheorghe Iacob.

Între timp, primarul a intervenit şi pe drumurile naţionale unde firmele care încează sute de ii de euro au fost din nou depăşite. De asemenea, a deszăpezit şi unele drumuri din alte comune. În schimbul deszăpezirii efectuate, primăria Răchiţi îşi va rotunji bugetul.

„Am intervenit şi la comunele vecine. Le facem şi lor contra cost. Pentru buldoexcavator încasăm 100 de lei ora iar pentru autogreder 120 de lei pe oră. Mai aducem bani la buget pentru a achiziţiona ce mai avem nevoie. Mai facem un podeţ, un drum. Banii sunt puţini. Bugetul este la fel ca anul trecut. Am avut mai mulţi bani de la Consiliul Judeţean dar au fost mai puţini de la Finanţe. S-a compensat. De la Finanţe trebuia să primim vreo zece miliarde de lei vechi. Avem vreo cinci societăţi în faliment şi care ar trebui să ne achite 4,6 miliarde de lei vechi. Cei de la Finanţe consideră că le am şi trebuie să le încasez dar în realitate nu le voi recupera niciodată. Voi face o adresă la Finanţe pentru a se găsi o soluţie. Eu nu am nicio şansă să pot recupera banii”, ne-a mai spus primarul comunei Răchiţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here