13.9 C
Botoșani
vineri, 24 mai 2024

Un pompier botoşănean va concura la crosul MAI

pompier concurs atletism

Un pompier botoşănean va reprezenta, pentru al treilea an consecutiv,  Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă la etapa finală a Concursului de cros şi atletism pe Ministerul Afacerilor Interne, care va avea loc la Piteşti, în perioada 19 – 22 mai, la două probe, respectiv 1500 de metri şi 4000 de metri.

Asta după ce plutonierul major Iulian Rotariu, în vârstă de 39 de ani, a obţinut titlul de campion naţional al pompierilor la cele două probe,  la categoria de vârstă 35 – 45 de ani.

Premiile au fost adjudecate după participarea la ediţia finală a campionatului de cros şi atletism – Cupa  „Asociaţiei Sportive a Pompierilor din România” – ediţia 2015, care s-a desfăşurat la Râmnicu Vâlcea, în perioada 22 – 24 aprilie.

Pentru a obţine noua performanţă subofiţerul, alergător de maraton montan, a fost pregătit de către Dana Vieru, profesor de atletism la Liceul cu Program Sportiv Botoşani.

„A fost o competiţie grea, cu adversari pe măsură. Alergarea pe distanţe scurte nu este punctul meu forte, eu fiind alergător de maraton montan. Pentru a obţine rezultate bune am avut nevoie de o încălzire îndelungată, am alergat înainte de concurs între şase şi opt kilometri. Aceeaşi distanţă o parcurg si după competiţie” a declarat plt. maj. Iulian Rotariu.

Angajat ca subofiţer operativ în cadrul Detaşamentului de Pompieri Botoşani din 2007, plt. maj. Iulian Rotariu  pare de neoprit. Participă la aproape orice competiţie de gen, aşa încât palmaresul este unul destul de bogat. El consideră că în cazul său „meseria este 100% din performanţe”.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

ULTIMA ORA