23.3 C
Botoșani
sâmbătă, 2 iulie 2022

Un partid aflat la guvernare vrea o „taxă pe educaţie şi sănatate” de până la 1% din cifra de afaceri

Partidul Social Democrat vrea ca taxa de până la 1% din cifra de afaceri a marilor companii să se cheme „taxă pe educaţie şi sănatate”, au declarat surse din PSD pentru News.ro. Social-democraţii mai vor impozitarea progresivă a pensiilor speciale şi deduceri pentru cei cu venituri mici.

Partidul Social Democrat vrea ca taxa de solidaritate să se numească taxă pe educaţie şi sănatate.  Prin această taxă, ar urma să fie fie impozitare marile companii cu  un procent între 0,5% şi 1%, iar banii să se ducă într-un fond special care să finanţeze proiecte din domeniile sănătăţii şi educaţiei.

PSD insistă pentru supra-taxarea companiilor mari, deși președintele Klaus Iohannis și premierul Nicolae Ciucă au anunțat că nu sunt de acord cu noi taxe. De asemenea, liberalii nu vor să accepte un nou sistem de impozitare progresivă

Coaliţia urmează să stabilească modificările la Codul Fiscal în perioada următoare, iar măsurile să intre în vigoare începând cu anul 2023.

Liderii coaliţiei s-au întâlnit deja până acum de două ori şi trebuie să finalizeze în perioada următoare modificările aduse Codului Fiscal, astfel încât decizia să fie implementată până la finalul lunii iunie. Guvernanţii sunt obligaţi să ia decizia cu şase luni înainte de intrarea în vigoare a prevederilor noi din Codul Fiscal şi să prezinte propunerile şi mediului de afaceri, potrivit News.ro.

PSD mai propune partenerilor de coaliţie ca de anul viitor, să fie acordate deduceri pentru angajaţii care au venituri sub 6.000 de lei.  De asemenea, se doreşte impozitarea progresivă a pensiilor speciale, deşi cei din coaliţie trebuie să găsească o formulă care să treacă de Curtea Constituţională, judecătorii respingând deja un proiect privind impozitarea pensiilor speciale.

Sursa: G4Media.ro

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name hereULTIMA ORA