13.9 C
Botoșani
vineri, 24 mai 2024

Un om de afaceri vrea să realizeze un cămin de bătrâni, în valoare de peste 500.000 de euro, într-o comună din judeţul Botoşani

camin batrani

În urmă cu patru ani, primăria comunei Păltiniş a încercat să demareze un proiect privind construcţia unui social destinat persoanelor în vârstă şi celor bolnave. Acest centru urma să fie amenajat într-un fost pichet de grăniceri din localitatea Horodiştea iar valoarea investiţiei era estimată la 530.000 de euro.

„Am rămas în stadiu de proiect, avem documentaţia întocmită. În 2011, proiectul respectiv a fost depus la Ministerul Dezvoltării, minister condus la acea vreme de celebra Elena Udrea. Proiectul a intrat la finanţare dar imediat s-a schimbat guvernarea, s-a schimbat PNDR-ul. Sper că vom găsi finanţare în noul exerciţiu bugetar. Valoarea investiţiei este estimată la 530.000 de euro. Capacitatea este de 53 de locuri, plus dotările necesare”, a spus Costel Romanescu, primarul comunei Păltiniş.

Între timp, un om de afaceri s-a arătat interesat să concesioneze acel pichet de grăniceri, să-l modernizeze şi să realizeze un proiect similar cu cel demarat de primărie. Primarul Costel Romanescu susţine că în cazul în care nu va găsi nicio sursă de finanţare de la guvern sau din fonduri europene , va concesiona omului de afaceri respectiva clădire.

„Am fost contactat de un investitor. El a făcut destul de mulţi bani la viaţa lui, este un anonim pentru noi, nu este din judeţ. Noi am preluat acel pichet de grăniceri prin hotărâre de guvern. Această persoană vrea să concesioneze clădirea şi terenul după care să realizeze proiectul pe care încercăm noi să-l facem. Beneficiarii vor fi bătrânii şi bolnavii din zonă. El a gândit-o ca o afacere care venea şi în sprinul oamenilor din zonă”, a adăugat primarul comunei Păltiniş.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

ULTIMA ORA