8.7 C
Botoșani
joi, 23 martie 2023

Un om de afaceri, doi foști parlamentari și un ofițer au intrat și au primit funcții în ALDE Botoșani

Filiala Județeană ALDE Botoșani și-a mărit echipa. În ultima perioadă au intrat în partid ex-deputatul Roxana Anușcă Țurcanu, ex-senatorul Mihai Țâbuleac, omul de afaceri Dumitru Balan și Dănuț Ciubotaru, fostul șef al Serviciului Permise de Conducere și Înmatriculări Auto.

Cum au intrat în partid, aceștia au primit și funcții. Dănuț Ciubotaru este președinte interimar al organizației municipale iar Roxana Anușcă Țurcanu și ceilalți membri noi sunt vicepreședinți.

„În ultima perioadă, în cadrul organizației noastre am avut noi intrări și avem noi personalități. Doamna Lungu Elena Daniela, avocat de profesie. A devenit vicepreședinte al Biroului Teritorial Botoșani. mă onorează prezența fostului președinte al Consiliului Județean Botoșani, senator al României, domnul Mihai Țâbuleac. Mă mai onorează prezența comisarului șef în rezervă Ciubotaru Dănuț. Biroul Politic Teritorial Botoșani a aprobat ca domnul Ciubotaru Dănuț să fie președintele interimar pe municipiul Botoșani. Doamna Roxana Anușcă Țurcanu este membru ALDE. Este vorba de un fost deputat. Ușa este deschisă pentru orice cetățean al județului Botoșani. Analizăm fiecare adeziune în parte. Colegi mei au votat ca această adeziune să fie validată. De bună voie și nesilită de nimeni, a venit să facă echipă cu noi. Se va demonstra în timp dacă va face sau nu echipă”, a spus Liliana Mincă, președintele interimar al Organizației Județene ALDE Botoșani.

Omul de afaceri Dumitru Bălan a mai avut o tentativă de a face politică la PNL și chiar și-a dorit să candideze la alegerile parlamentare din 2016. Între timp, el a decis să intre în ALDE și se va ocupa de alegerile în organizațiile comunale și orășenești.

„Pentru mine era foarte important să știu cine este șeful meu în teritoriu. Se vehiculau anumite informații… Fiecare membru din consiliu a luat câteva zone ale județului. Eu sunt coordonatorul acestor reprezentanți în teritoriu.. până în luna octombrie vreau să avem în proporție de 60-70% să avem birouri în tot județul. Să facem alegeri”, a spus Dumitru Bălan.

O surpriză este intrarea în politică a fostului șef al Serviciului Permise de Conducere și Înmatriculări Auto. Dănuț Ciubotaru s-a pensionat de curând și a decis să intre în ALDE, primind funcția de președinte al organizației municipale.

„Sunt nou în politică. Până acum nu am putut să fac politică deoarece eram ofițer de carieră. Principiile mele sunt legalitate, ordine și disciplină. Dacă pot să fac ceva pentru comunitate, trebuie să o fac. Este al treilea exod al România, suntem a doua țară după Siria… Cred că sunt 5 milioane de români plecați din țară. Am trei copii și vreu să rămână aici în țară, să aibă cine să-mi dea o lingură de apă și să-mi plătească pensia. Nu am să intru niciodată în jocuri murdare”, a spus Dănuț Ciubotaru.

În prezent, ALDE Botoșani are un primar la Nicșeni, un viceprimar la Dorohoi și aproximativ 1300 de mebri activi.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA