10.6 C
Botoșani
miercuri, 21 februarie 2024

Un om de afaceri botoşănean s-a oferit să-i consilieze gratis pe Portariuc şi Ţurcanu

florinturcanu ovidiuportariuc920

Municipiul Botoşani a implementat în ultimii ani unul dintre cele mai mari proiecte pe termoficare, din România. Cu toate acestea, efectele nu sunt cele aşteptate iar locuitorii municipiului nu sunt foarte mulţumiţi de preţul şi seviciile oferite de Modern Calor. De asemenea, Consiliul Judeţean a accesat un proiect de 102 milioane de euro pentru apă şi canalizare dar şi aici sunt mari probleme.

Omul de afaceri Valeriu Iftime, preşedintele companiei Elsaco susţine că a avut discuţii atât cu primarul Ovidiu Portariuc cât şi cu Florin Ţurcanu, preşedintele Consiliului Judeţean. Le-a spus celor doi că îi poate consilia astfel încât lucrurile să meargă foarte bine iar companiile de apă şi termoficare să devină eficiente şi să ajungă pe profit.

„În Botoşani, cine mă ascultă pe mine? La un moment dat eram prea voluntar. I-am zis preşedintelui Consiliului Judeţean că dacă are nevoie de un sfat în domeniul gestiunii apei, să-mi spună şi îl ajut fără bani sau alte interese. Nimic. La termie la fel. I-am spus şi domnului primar acelaşi lucru. Nu trebuie să vină Banca Mondială să-ţi dea sfaturi aici. Cunosc cel puţin la fel de bine ca ei. Problema este ca să se facă. Sunt foarte mulţi bani pentru apă şi termoficare. Botoşaniul a avut 60 de milioane de euro. Suceava nu a luat niciun ban. La Iaşi sunt probleme cu proiectul. Am făcut sursă nouă, reţele. Asta este o minune. Au avut curajul să facă aşa ceva”, a declarat Valeriu Iftime.

Cât priveşte proiectul de 102 milioane de euro privind sistemul de apă şi canalizare, Valeriu Iftime susţine că lucrurile nu sunt în regulă şi că există riscul ca unele firme care au câştigat licitaţiile să ajungă în faliment.

„Eu am câştigat termia şi la Botoşani, şi la Iaşi, Bacău, Focşani. Pe termie sunt un jucător bun. La apă sunt foarte prost jucate şi la preţ foarte mic. Săraci şi proşti. Eu am şantiere mari pe apă la Tg. Mureş, Buzău, Satu Mare, Craiova, Rm. Vâlcea, Tg. Jiu. Când tu vii cu 80% din buget şi el dă licitaţia cu 60% din buget, când în România de astăzi un sfert din firmele care au licitat preţuri foarte mici sunt în insolvenţă, ce să le spui. Sunt curios dacă cei care au câştigat cu 60% termină lucrările. Eu sunt suficient de conştient şi nici nu fug după lucrări. Sigur că nu îmi este comod că nu am câştigat la Botoşani. Când am vorbit despre licitaţia la teatru, am vorbit despre metoda haiducească prin care m-au descalificat. Tot timpul, Elsaco a avut 7-8% din cifra de afaceri în Botoşani iar restul în afară. Ar fi mai comod să am lucrări aici, aş angaja oameni mai mulţi aici. Eu am o lucrare acum la Moldova Nouă. Doar nu o să aduc oameni din Botoşani. Iau de acolo”, a mai afirmat omul de afaceri botoşănean.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA