0.7 C
Botoșani
miercuri, 29 noiembrie 2023

Un om de afaceri botoşănean propune eliminarea tuturor impozitelor şi impunerea unei singure taxe

bani foto tecuceni

Oamenii de afaceri s-au săturat de zeci de taxe şi impozite, de numărul mare de acte pe care trebuie să le întocmească şi să le depună pe la instituţiile statului şi de birocraţia excesivă. Ei vor o simplificarea a sistemului astfel încât să se poată ocupa mai mult de afacere şi mai puţin de hârtii.

Omul de afaceri Ionel Roşu consideră scăderea TVA-ului sau a anumitor taxe nu va rezolva problemele din România. El susţine că ar trebui o taxă unică, în care să se includă impozitul, CAS-ul, asigurările sociale şi care să fie încasată de la fiecare agent economic. În felul acesta s-ar încasa mai mulţi bani la buget şi nici nu ar mai exista atât de multă birocraţie.

ionel rosu

„Scăderea TVA-ului la pâine a fost o măsură greşită. Nu a însemnat venituri mai mari la bugetul statului şi nu au însemnat preţuri mai mici la pâine. Nu a avut niciun efect. De altfel, eu cred că scăderea TVA-ului nu este o soluţie. Românul este evazionist. Românul ar trebui să plătească o singură taxă, o taxă forfetară. Că se numeşte TVA, impozit pe circulaţia mărfurilor. Să fie ca la benzină. În preţul unui litru de benzină sunt o grămadă de taxe de care nici nu ai auzit. Ar trebui umblat la zecile de impozite şi taxe. Ar trebui să fie o taxă de 35% şi să fie desfiinţate toate impozitele şi taxele”, a declarat Ionel Roşu.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA