29.5 C
Botoșani
sâmbătă, 20 iulie 2024

Un om de afaceri botoşănean îşi scoate business-ul la vânzare. Vrea trei milioane de euro

euro foto publika.md

O afacere se vinde atunci când funcţionează şi aduce profit. Pe acelaşi principiu a mers şi un om de afaceri din municipiul Botoşani care este dispus să-şi vândă business-ul început în urmă cu aproape 15 ani. El susţine că îşi vine afacerea în schimbul sumei de trei milioane de euro deşi consideră că valoarează mult mai mult.

Contractul dintre primăria municipiului Botoşani şi SC Microbuzul SRL, firma care se ocupă de transportul local cu maxi-taxi, va expira în luna septembrie a acestui an. Reprezentanţii primăriei au luat în calcul două variante, fie organizează o nouă licitaţie, fie va prelungi contractul cu SC Microbuzul. Omul de afaceri Dumitru Balan, administratorul societăţii de transport susţine că agrează ambele variante dar în acelaşi timp este dispus să-şi vândă business-ul în cazul în care va apărea o altă companie dispusă să intre pe piaţa transportului local. El a stabilit inclusiv preţul pentru vânzarea societăţii Microbuzul şi parcului auto. Este vorba de trei milioane de euro.

“Contractul expiră în toamna acestui an, în septembrie. O să stau de vorbă pentru a vedea răspunsul domniilor lor. Eu am posibilitatea să depun o cerere şi să prelungesc acest contract, conform legislaţiei incidente în materie. Nu am reclamaţii, mi-am făcut cursele, bilete se dau. Nu văd ce motive ar avea primăria să nu aprobe această prelungire”, ne-a spus Dumitru Balan care a adăugat:

“Dacă vrea cineva să participe la licitaţie, trebuie să aibă microbuzele. Ca să le cumpere, nu cred că îi convine deoarece are de băgat vreo şase milioane de euro. Să-mi plătească mie trei milioane de euro şi îi dau eu firma cu tot cu microbuze. Ca să-şi cumpere microbuze noi, nu poate face faţă. Ar avea de achitat vreo două-trei miliarde pe lună doar ratele, plus salarii, contribuţii la stat. Eu am în prezent rate de 300 de milioane la ultimele microbuze achiziţionate şi uneori rămân cu bani iar alteori nu. Eu am cumpărat aceste microbuze în decursul a câţiva ani şi din acest motiv am rezistat pe piaţă. Ca să cumperi 50 de microbuze o dată, falimentezi în primele patru-cinci luni”.

În cazul în care nu va găsi un cumpărător iar contractul cu primăria va fi prelungit pentru cel puţin trei ani, Dumitru Balan este dispus să investească în achiziţionarea de noi microbuze. “Am în plan să cumpăr vreo zece microbuze noi în această vară. Dacă ar exista microbuze electrice, aş fi dispus să cumpăr câteva şi să-mi arăt buna mea intenţie”, a mai afirmat omul de afaceri.

La ora actuală, societatea de transport local cu maxi-taxi are 70 de microbuze din care 50 sunt utilizate zilnic pe traseele din municipiul Botoşani.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA