9.9 C
Botoșani
miercuri, 24 aprilie 2024

Un om de afaceri botoşănean face de ani buni ceea ce abia acum s-a stabilit prin lege: “Această politică a dus la creşterea cifrei de afaceri”

admir depozit nou (2)

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, propunerea legislativă privind reducerea ripisei alimentare. Legea prevede vânzarea la preţ redus sau donarea unor produse aflate la limita datei de expirare pentru consum, şi impune sancţiuni de până la 10.000 de lei pentru agenţii economici care încalcă prevederile respectivei legi.

Unii oameni de afaceri din Botoşani spun că de ani buni ei reduc preţurile produselor alimentare aflate la finalul termenului de valabilitate. Ionel Roşu, administratorul reţelei de chioşcuri şi magazine Admir, susţine că această politică de reducere a preţurilor a făcut să nu aibă produse pe care să le arunce deoarece a expirat termenul de valabilitate.

ionel rosu“Cred că e ceva legat de campania electorală. Eu fac de mult chestia asta cu reducerea preţurilor la produsele aflate în prag de expirare. Această politică a dus la creşterea cifrei de afaceri şi la succesul din ultimii ani. Nu am scăzut în vânzări şi datorită faptului că am redus preţurile la jumătate la produsele premium. De ani de zile eu am contactat furnizorii şi îi rog dacă au stocuri greu vandabile, să mi le dea mie în campanii de 1+1 gratis. În momentul de faţă vând Cola la 2 litri cu 4 lei, Golden Brau la 1,5 litri cu 3 lei. Eu fac de mult asta. Legea este bună. ONG-urile vor avea condiţii mai bune de a acţiona. Eu colaborez cu fundaţia Happy şi îi dau bani. Probabil, alţi agenţi economici le vor da produse. Important este să se aplice legea”, ne-a spus Ionel Roşu.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERESULTIMA ORA