17.2 C
Botoșani
miercuri, 10 august 2022

Un om de afaceri botoșănean a investit 500.000 de euro într-o fermă de pui

Omul de afaceri Dumitru Balan, patronul companiei Microbuzul, investește din ce în ce mai mult și în agricultură. El a achiziționat grajdurile din localitatea Sulița și a realizat o fermă de păsări. Investiția inițială este de aproximativ 500.000 de euro dar Dumitru Balan spune că va încerca să acceseze o finanțare europeană și să dezvolte afacerea.

“Am luat niște foste grajduri pe care le-a transformat în hale și am mai bine de jumătate de an de când fac investiții. Este vorba de niște hale pentru pui care deja sunt echipate, în momentul de față sunt în faza de autorizare. Voi realiza și o linie de abatorizare tot în aceeași zonă. Într-o primă fază va fi o fermă cu capacitatea de 20.000 de pui, ulterior 40.000. Mai sunt în proiect încă trei hale și voi ajunge la o capacitate de 100.000 de pui. Urmează să fac achiziții de cereale, să fac FNC (fabrică de nutrețuri combinate) și tot eu voi abatoriza. Vreau să ies pe piață cu un nou produs, carnea să nu aibă gustul de antibiotic. Păsările vor fi hrănite cu produsele noastre, ecologice, fără E-uri. Sunt foarte mulți oameni care caută produse ecologice și nu au de unde să le cumpere”, a spus Dumitru Balan.

“Într-o primă etapă voi valorifica puii zburați. Pui de carne și ouă. Când nu voi mai avea cerere pentru pui zburați, voi crește pui pentru carne. Îi voi ține încă două luni peste cele trei-patru săptămâni și îi voi abatoriza. Începem cu un abator care va avea capacitatea de 4000-5000 de păsări pe zi și pe care îl finalizăm în această vară. Achiziția de cereale o voi face în partea a doua a anului. Eu spun că în doi ani business-ul va fi pus pe picioare și va funcționa normal. Vizăm și accesarea de fonduri europene. Până acum am investit câteva sute de mii de euro dar va ajunge în jur de patru milioane de euro dacă reușim să accesăm fondurile europene”, a adăugat Dumitru Balan.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA