26.6 C
Botoșani
miercuri, 31 mai 2023

Un nou scandal în apropierea Centrului Vechi. Au intervnit jandarmii

centrul vechi camere supraveghere1

În seara zilei de 10 iunie a.c., în jurul orei 20.00, liniștea locuitorilor din apropierea intersecției străzilor Elena Rareș și Peneș Curcanul din municipiul Botoșani a fost tulburată de un scandal provocat de doi tineri care se înjurau și se loveau reciproc, un grup mare de curioși asistând la cele petrecute, fără însă ca niciunul dintre cei prezenți să intervină pentru a-i despărți sau să sune la numărul unic de urgență 112 pentru a sesiza incidentul, care ar fi putut avea urmări neplăcute.

Un echipaj de jandarmi care executa o misiune de menținere a ordinii și liniștii publice a observat mulțimea adunată și a intervenit pentru a-i despărți pe cei doi.

La vederea jandarmilor, cei doi au încercat să plece spre Centrul Vechi, unul dintre ei devenind foarte agresiv la adresa forțelor de ordine, motiv pentru care a fost imobilizat și condus la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani.

Din spusele unui martor a rezultat faptul că cei doi, care de altfel se cunoșteau, s-au ,,cinstit” toată ziua, de bucurie că unul dintre ei îl va lua cu el la ,,muncă” în Danemarca pe cel de-al doilea.

Din nu se știe ce motiv, cei doi au început la un moment dat să se certe, conflictul escaladând în acte de violență fizică.

Având în vedere starea psihică în care se afla tânărul imobilizat, jandarmii au solicitat prezența unui echipaj medical, ulterior cadrele medicale luând hotărârea de internare a acestuia la secția de psihiatrie a Spitalului Mavromati.

Jandarmii au întocmit în acest caz actele de sesizare ale organelor de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,tulburare a ordinii și liniștii publice”, dosarul fiind înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoșani în vederea soluționării.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERESULTIMA ORA