Un nou proiect de lege al senatorului Doina Federovici a fost adoptat. Polițiștii primesc mai multă benzină și motorină

553
387

 

News Senatul a adoptat, în procedură de urgenţă, în ședința din data de 11 martie 2014, proiectul de lege prin care se aprobă scoaterea din rezervele statului a unor cantități de carburant care vor fi acordate cu titlu gratuit Ministerului Afacerilor Interne şi Ministerului Apărării Naționale. 

Proiectul de act normativ a vizat măsurile de compensare a consumurilor neprevăzute de carburanţi determinate de participarea la acţiunile de răspuns efectuate pe timpul situaţiilor de urgenţă din perioada ianuarie – februarie 2014.

Pe acest proiect de lege, senatorul Doina Federovici a depus şi susţinut amendamente, atât în cadrul comisiei de apărare  cât şi în plenul Senatului. Amendamentele vin în sprijinul unităților administrative teritoriale care în perioada mai sus menționată    s-au confruntat cu fenomene meteorologice periculoase specifice iernii  ce au avut ca efect blocarea/închiderea căilor de comunicaţii rutiere precum şi a 37 U.A.T.–uri cu un număr de 153 localităţi.

Având în vedere efectele negative produse, pentru deszăpezirea drumurilor naționale, orăşeneşti şi comunale a fost necesară în acea perioadă suplimentarea mijloacelor de intervenţie la 120. Cantitatea de carburanţi solicitată prin amendamente de către senatorul Doina Federovici pentru judeţul Botoşani este necesară pentru a acoperi consumurile făcute suplimentar de către unităţile administrativ teritoriale şi instituţiile care au acţionat pe timpul misiunilor de deszăpezire.

În calitatea pe care o am, de senator ales în circumscripţia electorală Botoşani, am ținut să vin în sprijinul unităților administrativ teritoriale care au fost afectate de fenomenele meteorologice din această iarnă, fenomene meteo care au dus la o desfășurare suplimentară de utilaje pentru deszăpezire, dar și pentru asigurarea intervenției la cazurile medicale sau pentru nevoi urgente ale populației, acțiuni care au dus la un consum suplimentar de combustibil, consum care nu era bugetat. Deşi Camera Dputaţilor este for decizional pe acest act normativ, am credinţa că demersul meu va fi susţinut şi de colegii deputaţi ” a declarat senatorul Doina Federovici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here