33.4 C
Botoșani
duminică, 14 iulie 2024

Un nou muzeu în circuitul turistic al judeţului Botoşani

popautistatiune5

Conducerea Staţiunii de Cercetare Popăuţi intenţionează să modernizeze muzeul acestei instituţii după care să-l introducă în circuitul turistic al judeţului Botoşani. Pentru a realiza acest lucru, conducerea Staţiunii de Cercetare Popăuţi va realiza un parteneriat cu Consiliul Judeţean Botoşani.

Ionică Nechifor, directorul Staţiunii de Cercetare Popăuţi, intenţionează să mute muzeul din clădirea actuală într-un alt spaţiu care ar urma să fie reabilitat. El a încercat să reabiliteze acest spaţiu din fonduri proprii dar conducerea Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice nu a acceptat această cheltuială.

„Noi am prins în bugetul pe 2015, pe care l-am trimis spre aprobare la ASAS, reparaţiile necesare la clădirea de la stradă. Aceste lucrări urmau să fie făcute din venituri proprii dar nu au acceptat. Noi intenţionam să o transformăm în muzeu. Vreau să intru într-un parteneriat cu Consiliul Judeţean, să modernizăm muzeul şi să-l introducem în traseul turistic. Avem ce arăta şi ar fi o posibilitate de a promova brandul Popăuţi”, a precizat Ionică Nechifor.

popautistatiune4 popautistatiune3 popautistatiune2 popautistatiune7 popautistatiune6 popautistatiune1 popautistatiune

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA