23 C
Botoșani
luni, 24 iunie 2024

Un nou mega scandal la Popăuţi. Angajaţii staţiunii ameninţaţi şi fugăriţi de un individ care pretinde că sunt terenurile sale

popauti scandal1

Conflictul dintre Staţiunea de Cercetare Popăuţi şi administratorul firmei Eco Lev continuă iar în această dimineaţă a fost la un pas de a degenera. Angajaţii staţiunii nu au fost lăsaţi să intre şi să lucreze terenul de către administratorul respectivei societăţi comerciale.

Ionică Nechifor, directorul Staţiunii de Cercetare Popăuţi susţine că avea informaţii cu privire la faptul că administratorul societăţii Eco Lev intenţionează să intre cu utilajele pe terenul respectiv. În această dimineaţă, directorul Staţiunii Popăuţi şi-a trimis salariaţii la lucru dar în momentul în care au ajuns pe respectiva suprafaţă de teren, aceştia au fost întâmpinaţi de Luigi Ionescu, administratorul societăţii Eco-Lev SRL care le-a spus că nu le permite accesul pe teren. După mai multe discuţii contradictorii, Ionică Nechifor a sunat la 112 şi a solicitat sprijinul poliţiştilor.

La ora actuală, între Staţiunea de Cercetare Popăuţi şi firma Eco Lev sunt mai multe litigii, pe mai multe suprafeţe de teren. Ionică Nechifor spune că a încercat în mai multe rânduri să discute cu administratorul societăţii Eco-Lev dar acesta a refuzat orice dialog şi că a recurs la tot felul de ameninţări.

„Sunt într-o situaţie foarte dificilă. Administratorul societăţii Eco-Lev nu înţelege că terenurile sunt proprietatea staţiunii şi că staţiunea are dreptul să le exploateze. Astăzi am intrat la cosit pe o suprafaţă de teren pentru a aduna furaje pentru perioada de iarnă. Luigi Ionescu Mihai, administratorul Eco-Lev, a venit, a ameninţat şi mi-a scos utilajele de acolo. Toată lumea din staţiune stă sub teroarea acestui individ. Nu se poate discuta cu acest om. În afară de ameninţări la adresa personalului din unitate şi a directorului unităţii, nu ştie. Nu cunoaşte dialogul. Terenul respectiv nu face obiectul niciunui litigiu. Am unele litigii cu această persoană dar pe alte suprafeţe de teren. Din păcate, ancheta poliţiei întârzie de şase luni de zile. Dacă erau urgentate lucrurile, situaţia era clară. În acest moment ştiu sigur că staţiunea este proprietara terenului iar terenul respectiv nu face obiectul niciunui litigiu. Cu toate acestea, abuziv, acest individ exploatează din 2009, în baza unui contract care prevede 52 de hectare, pe alte parcele. El exploatează 82 de hectare”, a spus Ionică Nechifor.

Directorul Staţiunii de Cercetare Popăuţi a făcut mai multe reclamaţii la Poliţie şi Parchet dar spune că ancheta bate pasul pe loc şi că autorităţile statului nu şi-au dat interesul pentru a clarifica situaţia. Mai mult decât atât, Nechifor spune că administratorul Eco-Lev a venit cu noi contracte şi bănuieşte că acesta are o ştampilă a Staţiunii Popăuţi.

„Nu ştiu ce a făcut fostul director, nu ştiu cum a reuşit să facă tot felul de contracte dubioase. Dorim de la Poliţie, Parchet şi Tribunal să ne spună cine are dreptate. Am făcut adresă la această firmă să-mi pună la dispoziţie contractele, i-am invitat la sediul staţiunii şi să ne punem de acord. Nu au acceptat. Vine cu tot felul de contracte, am suspiciunea că are ştampilă de la Staţiunea Popăuţi şi face pe bandă rulantă contracte. Nu ştim cine semnează aceste contracte. Trebuie să se pronunţe poliţia. Ieri am făcut o nouă adresă la Poliţie dar din păcate ancheta întârzie şi nu cunosc motivele. Suntem în continuare într-o stare conflictuală din cauza instituţiilor statului care se mişcă foarte greu”, a adăugat Nehifor.

Am încercat să discutăm şi cu Luigi Mihai Ionescu, administratorul societăţii Eco Lev Botoşani dar acesta s-a manifestat într-un mod huliganic, a înjurat, a ameninţat şi şi-a chemat ajutoare. Din acest motiv, a fost imposibil de aflat un punct de vedere cu privire la conflictul izbucnit.

popauti scandal2 popauti scandal

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

ULTIMA ORA