19.3 C
Botoșani
miercuri, 10 august 2022

Un lider al fermierilor botoşăneni propune înfiinţarea de puncte de sacrificare săteşti

abator foto izocon

Ionică Nechifor, reprezentantul Asociaţiei Moldoovis, a propus ministrului Agriculturii şi conducerii ANSVSA înfiinţarea de puncte de sacrificare în fiecare comună din ţară. El susţine că în felul acesta, fermierii îşi vor putea comercializa mult mai uşor animalele. În acelaşi timp, Nechifor este conştient că procesatorii mari patronii abatoarelor vor reacţiona şi vor încerca să împiedice o astfel de măsură.

Reprezentantul Asociaţiei Moldoovis susţine că în Germania există de mulţi ani astfel de puncte de sacrificare care îşi desfăşoară activitatea sub supravegherea unui medic veterinar.

“Eu am venit cu propunerea de a se înfiinţa puncte de sacrificare săteşti. Există aşa ceva în Germania şi am văzut cum lucrează acei oameni. Am mai avut o încercare în perioada în care eram la ANSVSA dar nu am reuşit deoarece te loveşti de abatoare mari, de procesatori mari. Trebuie înfiinţate acele puncte de sacrificare, sub stricta supraveghere a medicului veterinar. La ora actuală, crescătorii de porci nu mai au unde vinde. Ori stau cu porcii în curte, ori îi vând la un preţ de nimic către abatoare. Dacă ar exista aceste puncte de sacrificare săteşti, retailerul va veni singur şi va cumpăra”, ne-a spus Ionică Nechifor.

 

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA