26.6 C
Botoșani
marți, 23 iulie 2024

Un liceul din judeţul Botoşani va înfiinţa două clase de profesională. Una de confecţioneri şi una de tâmplari

pomarlaliceu920

Elevii din judeţul Botoşani care doresc să înveţe o meserie, o vor putea face la Liceul Anastasie Başotă din Pomîrla. Din anul şcolar viitor, acest liceu va avea două clase de profesională. Una dintre acestea va produce confecţioneri iar cealaltă tâmplari.

Rezultatele slabe de la examenul de bacalaureat din ultima perioadă, i-a determinat pe conducătorii Liceului Anastasie Başotă şi pe reprezentanţii primăriei Pomîrla să îşi schimbe strategia şi să pună accent pe învăţământul profesional. Astfel, din următorul an şcolar care va începe în septembrie, acest liceu va avea două clase d profesională.

„Din anul şcolar viitor vom înfiinţa două clase de profesională. Vor avea condiţiile necesare acreditării. Vom face contracte cu firme de profil din zonă unde elevii vor face practică. Consiliul de Administraţie va stabili profilul. Ne gândim la o clasă de confecţioneri. Am văzut în ultimii ani o cerinţă mare pe piaţa confecţiilor. La ora actuală nu mai sunt persoane calificate. Sunt multe firme de confecţii care nu găsesc oameni calificaţi. Avem câteva maşini de cusut. Vom colabora cu firmele de confecţii. De asemenea, ne mai gândim la o clasă de prelucrare a lemnului. Am fost la Braşov şi am văzut că sunt contracte între firmele private şi şcolile de profil iar după ce au terminat liceul sau facultatea, tinerii au un loc de muncă asigurat. Aproape toţi absolvenii de la facultatea de prelucrare a lemnului din Braşov au contracte cu firme puternice”, ne-a spus Dumitru Chelariu, primarul comunei Pomîrla.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA