20.6 C
Botoșani
duminică, 14 aprilie 2024

Un liberal a cedat presiunilor politice şi nu s-a mai prezentat la concursul pentru un post de director. “Mi s-a spus că dacă mă prezint nu se va ţine concursul”

nechifor ionica

Ionică Nechifor, vicepreşedinte al PNL Botoşani, s-a încris la concursul pentru ocuparea funcţiei de director al Staţiunii Popăuţi, funcţie pe care a mai deţinut-o în trecut. Liberalul botoşănean a renunţat să mai participe la concurs şi acuză că s-au făcut presiuni foarte mari atât din partea oamenilor politici cât şi din partea reprezentanţilor unor structuri ale statului.

În cursul zile de astăzi, Ionică Nechifor ar fi trebuit să fie prezent la concursul pentru ocuparea postului director al Staţiunii Popăuţi dar în schimb el al fost la sediul PNL unde a declarat:

“Astăzi trebuia să particip la concursul pentru postul de director al Staţiunii de Cercetare Popăuţi. Nici pe departe nu sunt incompatibil şi nici în conflict de interese.  Decizia de a nu participa la concurs a fost luată cu mult timp înainte. Acea echipă format din jurişti de la Ministerul Agriculturii, Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi ASAS au analizat dosarul pe care l-am depus şi au constatat că nu sunt incompatibil şi nici în conflict de interese. Am decis să nu particip din alte motive şi anume presiunea foarte mare asupra mea şi a familiei mele din partea unui grup de interese susţinuţi de oameni politici, persoane din anumite structuri, miliţieni. Nu poliţişti. Sunt şi miliţieni printre poliţişti”.

“Raportul Curţii de Conturi arăta că staţiunea începea să-şi revină. În acest moment nu mai pot garanta. Am zis că nu se merită ca eu să muncesc din nou şi alţii să vină să o distrugă. Am fost avertizat prin diverşi interpuşi că mi se oferă postul de director dacă accept să trec la altă formaţiune politică. Mi s-a spus să nu mă prezint la concurs pentru că în cazul în care mă prezint, acesta nu se va ţine. Nu poţi să te baţi cu un sistem care are alte interese. O să vină vremea când o să vă dau şi nume. Cine sunt oamenii cu interese din interiorul şi exteriorul staţiunii şi cine sunt oamenii care au făcut presiune”.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA