15.4 C
Botoșani
miercuri, 25 mai 2022

Un fundaş şi un atacant african ar putea veni în această iarnă la FC Botoşani. VEZI ce spune Valeriu Iftime despre politica de transferuri

FC Botosani - Dinamo (27)

Oficialii clubului FC Botoşani i-au dat mână liberă tehnicianului Leo Grozavu în ceea ce priveşte campania de transferuri. În plus, conducătorii grupării botoşănene încearcă să refacă legăturile pe care le-au avut cu impresarii din Africa şi să aducă din nou jucători din Coasta de Fildeş şi Burkina Faso.

Valeriu Iftime, principalul finanţator al FC Botoşani spune că în această iarnă nu va fi o campanie de transferuri foarte spectaculoasă deoarece nu vor pleca mulţi jucători. Conducătorii clubului FC Botoşani aşteaptă să vadă dacă vor fi oferte certe pentru unii jucători de bază şi în cazul în care vor pleca le va căuta înlocuitori.

„Încă nu am vorbit cu Leo despre lot. Urmează să avem discuţii. Nu ne grăbim foarte tare pentru că nu avem posturi care să fiarbă şi nici nu am oferte clare pentru vreun fotbalist. Nu am o ofertă tentantă pentru Ngadeu. Dacă mi-ar da cineva banii pe Ngadeu, ar apărea o problemă. Apărarea fără Ngadeu e o problemă. De asemenea, nu văd echipa fără Martinus Quenten, fără Croitoru. Sunt oameni pe care îi înlocuieşti greu”, a spus Valeriu Iftime.

În momentul acesta, FC Botoşani nu are un buget pentru transferuri dar conducătorii clubului spun că în cazul în care vor putea transfera un jucător de valoare şi la un preţ rezonabil, vor găsi banii necesari.

„Aştept să ne spună Leo dacă avem nişte nume de fotbalişti care să merite eforturi financiare. Nu văd un post pe care să-l vânăm atât de tare încât să fim disperaţi să dăm foarte mulţi bani. Lotul este echilibrat. Există o piaţă de fotbalişti buni în România pe care trebuie să o descoperi. Sunt fotbalişti care pot fi buni. Acum un an de zile, nimeni nu vroia să vină la Botoşani. Ei vroiau să meargă mai aproape de Bucureşti. La noi, contractele sunt de 3000-4000-5000 de euro contracte pe lună dar bani pe care îi încasează”, a mai spus finanţatorul clubului FC Botoşani.

Jucători africani la FC Botoşani

FC Botoşani se va orienta, începând din această iarnă, către piaţa africană. Conducătorii clubului botoşănean au discutat deja cu mai mulţi impresari şi încearcă să transfere un fundaş central şi un atacant. Cei doi ar putea veni în această iarnă urmând ca până în vară să se acomodeze iar din sezonul următor să fie jucători de bază.

„Vom căuta în primul rând fotbalişti din România. În acelaşi timp, nu vom da cu piciorul unor oferte din străinătate. Eu am avut o discuţie cu prietenul meu din Franţa, prin intermediul căruia i-am adus în urmă cu câţiva ani pe jucătorii din Burkina Faso şi Coasta de Fildeş. Am cerut un fundaş central şi un atacant. Dacă sunt doi fotbalişti care au calităţi pentru FC Botoşani, îi aducem. Problema este că un fotbalist adus acum din Africa are nevoie de un an de adaptare. Schimbarea de climă, de alimentare. Roussel, Ngadeu, Martinus şi Rashid sunt veniţi din Olanda şi Germania. Au perioada de acomodare făcută”, a afirmat Valeriu Iftime.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERESULTIMA ORA