22.4 C
Botoșani
duminică, 14 iulie 2024

Un fost viceprimar susţine că proiectul Cornişa nu va fi finalizat până la sfârşitul anului: „La cum s-a lucrat până acum, cred că va fi gata peste vreo trei ani”

cornisa21iulie (5)

Când vine vorba despre proiectul Cornişa, primarul Ovidiu Portariuc evită să discute. De câte ori este întrebat despre stadiul lucrărilor, despre ceea ce se întâmplă acolo şi despre şansele ca proiectul să fie finalizat până în luna decembrie, edilul spune că va organiza o conferinţă de presă în care va prezenta toate aspectele.

La sfârşitul anului trecut, Ovidiu Portariuc declara că stadiul lucrărilor la proiectul Cornişa este undva la 30%. Edilul este contrazis de fostul viceprimar Eugen Ţurcanu care susţine că stadiul lucrărilor este la 20-22% şi că nu sunt şanse ca proiectul să se finalizeze până în luna decembrie.

„Stadiul lucrărilor e pe la vreo 20-22% la Cornişa. A ţinut totul secret. A fost un fel de glob de sticlă acolo. Merge doar el şi doamna administrator public. Eram viceprimar şi am vrut să mă duc pe şantier cu doamna Cătălina Lupaşcu. I-am spus cuiva din primărie că mergem la Cornişa iar replica a fost: ce cauţi acolo. Nu e treaba voastră să mergeţi acolo. Am mers şi am văzut. La cum s-a lucrat până acum, cred că va fi gata peste vreo trei ani. Constructorul a licitat un preţ mic nu mai ştie cum să facă. Eu îmi doresc să se finalizeze şi să avem o bază de agrement”, a declarat Eugen Ţurcanu.

Cât priveşte administrarea acestui parc de agrement, primarul Ovidiu Portariuc a propus un management privat. Mai exact, să fie o firmă care să administreze parcul şi care să plătească o redevenţă primăriei. Această variantă nu este agreată de fostul viceprimar Eugen Ţurcanu. El consideră că DSPSA poate administra foarte eficient acest parc.

„Cu un regulament clar şi cu o mână forte la conducerea DSPSA, se poate face administrarea parcului Cornişa. Am demonstrat la patinoar că se pot aduce venituri consistente municipalităţii. Iarna aceasta au fost încasări de aproape două miliarde de lei vechi. Dacă se doreşte, cu siguranţă reuşim să facem noi această administrare. Dacă facem un sistem la sânge, nu se va putea fura. Accesul să fie pe bază de cartelă, brăţări. Dacă vrei să fie un nene în halat care mai rupe un bilet sau mai bagă cinci lei în buzunar, nu va merge. Trebuie o mână forte. Dacă o să punem unul… că e verişorul sau a lipit afişe pe la partid, nu e suficient”, a mai spus fostul viceprimar.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES








































ULTIMA ORA