2.9 C
Botoșani
vineri, 1 decembrie 2023

Un fost jucător al FC Botoşani a ajuns în liga a IX-a din Anglia. „Poţi face bani din fotbal în Anglia şi în ligile inferioare. Mai mulţi bani decât faci la noi în Liga a II-a”

cornea fcromania

O formaţie românească se luptă în fiecare săptămână cu echipele engleze, la ele acasă. La peste 2.400 de kilometri de Bucureşti, într-un cartier din Londra, FC România e echipa de suflet a românilor plecaţi la muncă în Anglia. S-a înfiinţat în 2006 şi joacă în liga a 9-a din Albion.

Chiar dacă nivelul la care evoluează este unul de amatori, la FC România aleg să joace tot mai mulţi fotbalişti care au trecut prin primele două ligi de la noi. Vedeta echipei e Cornel Cornea, un mijlocaş cu 38 de jocuri în Liga 1, pentru FC Vaslui, Astra şi Gloria Bistriţa. Cornea a jucat în sezonul 2007-2008 la FC Botoşani. A bifat 25 de prezenţe în tricoul roş-alb-albaştrilor şi a arcat opt goluri. “Am ajuns aici după ce m-a chemat Florin Pelecaci, pe care îl ştiam de când jucam amândoi la Baia Mare. Când am auzit de Liga a 9-a am zis că ăia n-au nici apă caldă, dar nu e aşa. Avem un stadion de 3.000 de locuri, cu nocturnă, cu tribune acoperite, avem piscină, sală de forţă, vestiare moderne. Condiţiile sunt foarte bune” , povesteşte Cornel Cornea.

„1.000 de lire pe săptămână, în Liga a V-a”

Cornel Cornea le recomandă jucătorilor din România să aleagă cu încredere ligile inferioare din Anglia. “Dacă aş fi un jucător de 25 de ani şi aş juca în Liga a II-a aş veni 6 luni la FC România. Aici sunt 2-3 impresari la fiecare meci. Partidele se filmează. Dacă eşti bun te remarcă cineva. Dacă joci în Liga a IV-a sau a V-a câştigi 1000 de lire pe săptămână. Poţi face bani din fotbal în Anglia şi în ligile inferioare. Mai mulţi bani decât faci la noi în Liga a II-a sau chiar în Liga I” , încheie Cornea.

Citeşte mai mult pe Prosport

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA