26.7 C
Botoșani
duminică, 14 iulie 2024

Un economist a deschis cel mai modern salon de frizerie din Botoşani GALERIE FOTO

salon frizerie la brici botosani (23)

 

Ciprian Andronache este de profesie economist, a lucrat timp de 9 ani pentru o companie botoşăneană de IT, după care a plecat în Italia. Timp de trei ani a lucrat pentru o firmă de marketing națională care colabora cu cele mai mari companii americane din industrie, iar în 2014 a decis să revină în ţară şi să-și deschidă propria afacere. După câteva luni în care a studiat piaţa, s-a hotărât să-şi deschidă un salon de frizerie. A încercat să realizeze la Botoşani ceea ce a văzut la salonul unui italian aflat pe locul trei în topul hairstyliştilor.

„Am fost timp doi ani de zile la salonul lui Geraldo, al treilea hairstylist din Italia. Era primul copil dintr-o familie cu 18 copii. Erau foarte săraci iar la 47 de ani a ajuns să fie al treilea hair-stylist din Italia. Avea 35 de angajaţi pe tură şi un salon în care a investit peste 250.000 Euro. De la el am furat conceptul acesta. Îmi plăcea cum se comporta cu clienţii. Era altceva decât la noi. Clientul ieşea mulţumit din frizerie. Eu nu știam napoletană și i-am spus că nu înțeleg însă el cât timp m-a tuns mi-a povestit încontinu zâmbind și explicându-mi ce-mi face în cap. Am spus că pot să fac şi eu aşa ceva în Botoşani. I-am chemat pe cei de la L’Oreal iar ei mi-au spus că în Botoşani e foarte greu de realizat ceea ce vreau eu, pentru că bărbații nu sunt învățați să facă tratament la păr, masaj, etc”, ne-a spus Ciprian Andronache.

Şi-a închiriat un spaţiu la parterul unei vile de pe bulevardul Mihai Eminescu, în apropierea Spitalului de Pediatrie, l-a modernizat şi a început să îl doteze. A investit foarte mulţi bani în asociera cu sora lui şi spune că tot ceea ce a cumpărat pentru dotarea salonului este de ultimă generaţie. „Am investit o sumă foarte mare. Majoritatea prietenilor care au venit, mi-au spus că sunt nebun. Am cumpărat cele mai bune maşini de tuns existente în decembrie, în Europa. Scaunele sunt aduse din Italia”, ne-a mai spus patronul salonului La Brici.

Cel mai greu a fost să găsească personal pentru noul salon. A mizat pe tineri dornici să practice această meserie dar a constatat că este o lipsă acută de frizeri în Botoşani iar cei talentaţi nu sunt foarte serioşi.

„A fost foarte greu să găsesc oameni. Am deschis pe 3 decembrie. Au fost vreo 15 care au dat probă iar la deschidere am avut doar trei oameni. Din cei trei a rămas doar Petru. El este un tânăr serios şi care progresează. Am mai avut un băiat foarte talentat dar din păcate nu era serios. Am căutat oameni talentaţi. În acest domeniu trebuie să ai talent. Nu este suficient să ai o scoală. Majoritatea au făcut nişte cursuri şi aplică ce au învăţat. Nu îşi lasă imaginaţia liberă. Asta am învăţat eu de la Geraldo. El când se apuca de tuns, stătea şi se uita la tine, analiza şi apoi începea să tundă, efectiv artă, parcă desena când tundea, de aia am și folosit ca mesaj de promovare: italian style. Trebuie să comunici cu omul, să-i explici cum i-ar sta mai bine tuns. Trebuie să vezi dacă omul are o problemă. Poate se spală cu un şampon cu care nu ar trebui să se spele, poate foloseşte un gel care îi produce căderea părului. De aceea la noi exisă 9 feluri de șampon profesional care costă 150 lei / litru”, spune Ciprian Andronache.

Tânărul încearcă să cucerească piaţa din Botoşani prin calitatea serviciilor oferite şi prin curăţenia din salon. Chiar dacă are contract cu o firmă specializată pe dezinfecție, de multe ori, el este cel care se ocupă de curăţenie şi spune că la ora actuală îndeplineşte absolut toate condiţiile şi normele prevăzute de lege și mizează foarte mult pe acest aspect : igienă, igienă, igienă. Practic, La Brici este unul din puţinele saloane de frizerie din Botoşani unde legislaţia este respectată în totalitate şi unde dotările sunt de ultimă generaţie.

salon frizerie la brici botosani (28) salon frizerie la brici botosani (27) salon frizerie la brici botosani (26) salon frizerie la brici botosani (25) salon frizerie la brici botosani (24) salon frizerie la brici botosani (23) salon frizerie la brici botosani (21) salon frizerie la brici botosani (20) salon frizerie la brici botosani (19) salon frizerie la brici botosani (18) salon frizerie la brici botosani (17) salon frizerie la brici botosani (16) salon frizerie la brici botosani (15) salon frizerie la brici botosani (14) salon frizerie la brici botosani (13) salon frizerie la brici botosani (12) salon frizerie la brici botosani (11) salon frizerie la brici botosani (10) salon frizerie la brici botosani (9) salon frizerie la brici botosani (8) salon frizerie la brici botosani (7) salon frizerie la brici botosani (6) salon frizerie la brici botosani (5) salon frizerie la brici botosani (4) salon frizerie la brici botosani (3) salon frizerie la brici botosani (2) salon frizerie la brici botosani (1)

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA