-1.2 C
Botoșani
duminică, 3 decembrie 2023

Un deputat botoşănean riscă să fie exclus din partid. VEZI ce reacţie a avut acesta

parlamentari noi1

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că Statutul PNL se va aplica ”invariabil pentru toţi, în aceeaşi măsură”, în cazul dosarelor de corupţie, făcând referire la excluderea prin radiere a lui Tudor Chiuariu.

Întrebat dacă va exista acelaşi tip de sancţiuni ca în cazul Chiuariu şi pentru Thuma Hubert şi Verginel Gireadă, purtătorul de cuvânt al PNL a răspuns: ”Statutul se va aplica invariabil pentru toţi, în aceeaşi măsură, pentru situaţiile care intră sub incidenţa lui”.

De asemenea, Stroe a menţionat că la nivelul ”vechiului” PNL se discută despre completarea actualului Statut pentru a se prevedea sancţiuni automate în cazul celor cu dosare de corupţie, dar şi o departajare a sancţiunilor în funcţie de fazele procesului penal.

”Sunt în măsură a vă informa că există în cadrul partidului, lucru confirmat de recenta întâlnire de la Iaşi, mai multe discuţii şi demersuri pentru modificarea şi nuanţarea Statutului noului PNL în legătură cu situaţiile celor cu probleme în justiţie. Chiar s-au făcut referiri la anumite persoane şi situaţia lor şi sunt sigur că propunerile acestea se vor concretiza prin prevederi statutare mai clare, în funcţie de etapele procesului penal”, a spus Stroe.

L-am contactat pe deputatul Verginel Gireadă să vedem care este punctul său de vedere vis-à-vis de variant excluderii din Partidul Naţional Liberal. Acesta ne-a spus că nu a avut nicio discuţie pe această temă cu conducerea centrală a PNL dar este convins că nu va fi exclus.

verginelgireada parlament

“Nu am nicio emoţie. Mandatul de deputat nu îl pot pierde. Nu am văzut declaraţiile dar noul statul al PNL nu a fost încă aprobat. În momentul în care se aprobă, el nu poate fi aplicat retroactiv. Din punctul ăsta de vedere, eu nu pot fi exclus din PNL. În plus, există şi chestiunea cu reabilitarea. În 2016 eu voi avea dreptul să candidez inclusiv pentru funcţia de primar al comunei Mihai Eminescu”, a declarat deputatul Verginel Gireadă pentru Botoşani Online.

Şansele ca deputatul Verginel Gireadă să fie exclus din PNL sunt mici deoarece liberalii intenţionează să depună o moţiune de cenzură pentru căderea Guvernului Ponta şi încearcă să realizeze o nouă majoritate în Parlament. La ora actuală, liberalii nu au majoritatea necesară şi nu îşi pot permite să mai piardă dintre parlamentari.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA