1.8 C
Botoșani
miercuri, 1 februarie 2023

Un consilier local îşi va petrece ziua de naştere într-un trib din Madagascar

News Consilierul local Gheorghe Iavorenciuc şi-a făcut un obicei ca în fiecare an să plece în tot felul de expediţii, în diferite zone ale lumii. Sâmbătă, botoşăneanul va pleca într-o nouă expediţie, de această dată în Madagascar şi Insulele Reunion.

Gheorghe Iavorenciuc şi-a pregătit această expediţie încă din aprilie 2013. Şi-a rezervat biletele de avion şi cazarea, a negociat cu un localnic care îl va însoţi timp de 17 zile şi şi-a stabilit traseul. Astfel, a reuşit să obţină reduceri considerabile. „Excursia a fost pregătită din aprilie anul trecut. Am corespondat cu acel şerpaş. Voi pleca de la Bucureşti la Paris iar de acolo în Madagascar. Costurile nu sunt foarte ridicate. 1100 de euro costă avionul, 1480 de euro ne costă localnicul care va sta 17 zile cu noi şi pentru a ne duce în toate locurile pe care vrem să le vizităm”, ne-a spus Gheorghe Iavorenciuc.

Traseu de 2500 de kilometri

Botoşăneanul va parcurge aproximativ 2500 de kilometri în Madagascar. Va vizita şase triburi unde va sta cel puţin câte o zi, se va căţăra pe munte, va merge cu feluca pe râuri şi va coborî în peşteri. El spune că este una din cele mai dificile excursii şi că şi-a luat provizii de medicamente.

„Este o călătorie foarte grea. Este într-o zonă sălbatică, special destinată expediţiilor. M-am pregătit mult pentru această excursie. Am un şerpaş din Antananarivo. Voi încerca să cuprind cât se poate cuprinde în cele 18 zile în Madagascar. Mi-am făcut un traseu de aproximativ 2500 de kilometri. Voi vizita zone vulcanice, peşteri, voi merge cu feluca pe trei râuri, voi vizita rezervaţiile naturale. Voi avea şase zile de cazare la şase triburi. O zi am rezervat-o pentru a merge cu trenul prin junglă. Este o călătorie de 14 ore cu trenul”, ne-a spus botoşăneanul care a adăugat:

„Voi merge prin nişte locuri greu accesibile. Sunt zone unde prăpastia este de 800 de metri. Am făcut vaccinurile. Merg într-o perioadă ploioasă. Am pregătit medicamente, pelerine de ploaie, cască şi lampă pentru că merg să văd crocodilii de peşteră. Vor fi multe călătorii noaptea prin rezervaţii”.

Zi de naştere petrecută într-un trib

Pe data de 19 martie, botoşăneanul îşi va serba ziua de naştere într-un mod mai puţin obişnuit. El spune că se va afla într-un trib şi că le va pregăti localnicilor mâncare românească. Mai mult, el s-a pregătit şi cu cadouri pentru copii şi pentru conducătorii triburilor.

„Le vom duce mici cadouri. Mi-au solicitat să le duc nişte medicamente pentru că la ei este perioada malariei. Voi mai lua rechizite şcolare. Am cumpărat nişte jucării, fluiere. Trebuie să le dai câte ceva. Mai cumpăr de acolo dulciuri. Am vorbit cu şerpaşul şi vreau să le pregătesc un porc în stilul nostru. 60 de euro costă. De ziua mea voi face o mică petrecere cu un trib. O să le arăt cum se face mâncarea la noi”, ne-a spus Gheorghe Iavorenciuc.

După excursia din Madagascar, acesta va pleca în Insulele Reunion. Acolo va sta cinci nopţi, va face ocolul insulelor şi va vizita trei vulcani.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

1541 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA