20.6 C
Botoșani
miercuri, 28 septembrie 2022

Un club sportiv aduce anul acesta peste 2000 de oameni în Botoşani: „Putem vorbi chiar de un turism sportiv”

campionat-national-de-lupte-greco-romane-botosani-2016-25

Clubul Sportiv Botoşani va organiza anul acesta cinci competiţii de nivel naţional şi internaţional la care vor veni peste 2000 de persoane. Cele cinci evenimente sportive reprezintă un nou prilej de promovare a municipiului şi judeţului. De asemenea, organizarea acestor competiţii aduce inclusiv beneficii economice în special pentru cei din domeniul hotelier.

Andrei Amos, directorul adjunct al Clubului Sportiv Botoşani, spune că organizarea unor astfel de competiţii este destul de costisitoare dar în acelaşi timp aduce multe beneficii, în special la capitolul imagine.

“Anul acesta încercăm să organizăm cinci competiţii de aploare. Trei finale de campionat naţional şi două competiţii de lupte greco-romane. Vor veni în Botoşani peste 2000 de oameni la cele cinci competiţii pe care le vom organiza. Putem vorbi chiar de un turism sportiv. Vor fi competiţii cu peste 600 de oamenii care vin şi lasă nişte bani în Botoşani. În cele trei zile cât stau aici, agenţii economici vor avea de câştigat. Pentru noi este mai greu. Trebuie să plătim 150 de lei ora pentru închirierea Sălii Polivalente. De asemenea, ne mai costă vreo 2500 de lei ambulanţa cu medic, plus alte cheltuieli. Încercăm să organizăm competiţii pentru a promova sportul şi în acelaşi timp municipiul şi judeţul Botoşani”, a declarat Andrei Amos.

“În perioada 25-27 mai, organizăm un turneu internaţional de lupte, ajuns la a treia ediţie. Vor veni peste 250 sportivi de la mai multe cluburi din România şi din Republica Moldova şi Ucraina. În luna iunie vom avea finala campionatului naţional lupte libere şi lupte greco-romane. Este o competiţie la care vor veni peste 600 de sportivi, antrenori şi oficiali. Imediat după terminarea acestui turneu final, ne pregătim să organizăm finala Campionatului Naţional de Haltere U13 şi U15. În iulie avem finala Campionatului Naţional de Haltere, categoria U17. În luna octombrie vom organiza prima ediţie a memorialului Petre Gheaţău la lupte”, a adăugat directorul adjunct al CS Botoşani.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES


ULTIMA ORA