20.6 C
Botoșani
luni, 15 aprilie 2024

Un botoșănean a sărit la bătaie la un polițist de frontieră după ce prietena lui a fost prinsă cu țigări de contrabandă

politist de frontiera, contrabandist

Tânărul l-a așteptat în trafic pe polițistul de frontieră la încheierea programului și a început să înjure și să dea cu pumnii în geamul mașinii. După numai o zi, individul a fost prins de polițiștii de frontieră în timp ce sărea gardul perimetral din Punctul de Trecere a Frontierei Siret, pe sensul de intrare în țară, încercând astfel să se sustragă de la controlul de frontieră. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore.

Un tânăr a sărit la bătaie la un polițist de frontieră după ce prietena lui a fost prinsă cu țigări de contrabandă, în Vama Siret. Miercuri, in jurul orei 14.35, în PTF Siret s-a prezentat, pe sensul de intrare în țară, Iulia D., în vârstă de 24 de ani, din județul Vaslui, la volanul unui autoturism Volkswagen. Polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au făcut un control amănunțit asupra mașinii, ocazie cu care au descoperit ascunsă și nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în pneurile autoturismului, cantitatea de 620 pachete de țigări, marca Kent, cu timbru ucrainean.

Tigările în valoare de 775 de lei au fost confiscate, iar femeia a fost amendată cu 10.000 de lei. Totodată, autoturismul Volkswagen a fost reținut de către autoritățile vamale până la achitarea amenzii contravenționale. Câteva ore mai târziu, când unul dintre polițiștii de frontieră din PTF Siret se deplasa, la sfârșitul programului, cu mașina de la serviciu spre domiciliu, a fost întâmpinat în trafic de un tânăr, care a început să dea cu pumnii în geamul din stânga față al mașinii, adresându-i totodată polițistului de frontieră amenințări și injurii.

După ce polițistul a ieșit din autoturism, individul a încercat de mai multe ori să-l lovească, însă acesta a reușit să-l imobilizeze. Persoana respectivă a fost condusă la sediul poliției de frontieră în vederea stabilirii împrejurărilor în care s-a petrecut evenimentul.

La cercetări, s-a stabilit că tânărul, identificat ca fiind Andrei U., în vârstă de 27 de ani, domiciliat pe raza județului Botoșani, era prietenul Iuliei D., care fusese depistată în PTF Siret cu țigări ascunse în pneurile mașinii. Andrei U. este cercetat de polițiștii de frontieră sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj. Joi, în jurul orei 23.55, polițiștii de frontieră din Vama Siret au observat un bărbat în timp ce sărea gardul perimetral al punctului, pe sensul de intrare în țară, încercând astfel să se sustragă de la controlul de frontieră.

Citeşte mai mult pe Obiectiv de Suceava

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA