20.6 C
Botoșani
marți, 16 iulie 2024

Un botoşănean a ajuns la spital după ce a fost bătut de fiul său în vârstă de 23 de ani

upu pacient (9)

Ieri seară, în jurul orei 23.15, un echipaj de jandarmi s-a deplasat în urma unui apel 112 pe strada Calea Națională din municipiul Botoșani, unde o femeie  reclama producerea unui scandal într-o familie.

În urma verificărilor efectuate, jandarmii au stabilit faptul că un tânăr de 23 de ani și-a lovit tatăl în cap cu un obiect contondent, provocându-i o hemoragie.

Tatăl agresorului a fost transportat cu o ambulanță la U.P.U. a Spitalului Mavromati, pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Agresorul a fost condus la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani, unde i s-au întocmit actele de sesizare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „violenţă în familie“.

Conform prevederilor articolului 199 din Codul Penal, în cazul săvârșirii infracțiunii de ,,lovire sau alte violențe”, îndreptată împotriva unui membru al familiei, maximul special al pedepsei prevăzute de lege se majorează cu o pătrime, pedeapsa crescând de la 2 ani, la 2 ani și 6 luni de închisoare.

În cazul în care este afectată sănătatea unui membru al familiei, a cărei gravitate este evaluată prin zile de îngrijiri medicale de cel mult 90 de zile, maximul pedepsei crește de la 5 ani, la 6 ani și 3 luni de închisoare.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA