8.7 C
Botoșani
joi, 8 decembrie 2022

Un bărbat reţinut în urma descinderilor din această dimineaţă. VEZI ce au descoperit poliţiştii la domiciliile suspecţilor

jandarmi, duba diicot512(1)

Poliţiştii botoşăneni au efectuat, în această dimineaţă, 16 percheziţii la persoane bănuite de contrabandă cu ţigări, în urma cărora au fost ridicate aproape 40.000 de ţigarete, sute de peturi cu alcool, netimbrate şi neetichetate, bani şi înscrisuri.

Poliţişti ai Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J Botoşani au efectuat astăzi, 16 percheziţii la mai multe imobile din municipiul Botoşani şi localitatea Truşeşti, judeţul Botoşani.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate 39.560 de ţigarete (1.978 de pachete) de diferite mărci, cu timbru de Republica Moldova şi Ucraina, susceptibile a proveni din contrabandă, 235 de peturi a câte 1 litru cu alcool, netimbrate şi neetichetate, 4.500 de lei, suma ce ar proveni din comercializarea ilegală a ţigaretelor şi înscrisuri.

În cauză, 12 persoane sunt bănuite că, în perioada 2013 – iulie 2014, ar fi procurat, deţinut şi comercializat ilegal peste 400.000 de ţigarete (20.000 de pachete) de  provenienţă Republica Moldova şi Ucraina, cauzând bugetului de stat un prejudiciu de aproximativ 224.000 de lei.

La unul dintre imobile au fost descoperiţi 235 de litri de alcool, în valoare de aproximativ 5.875 de lei, deţinuţi cu încălcarea prevederilor Codului Fiscal.

În baza probatoriului administrat în cauză, un bărbat de 38 ani din Botoşani, a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând ca la data de 11 iulie a.c. să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani, cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor ce trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 270, alin. 3 din Legea nr. 86/2006, respectiv deţinerea în afara antrepozitului fiscal de produse accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător, peste limita legală, art. 2961, alin. 1, lit. ,,l” din Legea nr. 571/2003, sub coordonarea  Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani.

La activităţi au participat şi poliţişti ai Serviciului de Investigaţii Criminale şi ai Poliţiei Municipiului Botoşani, luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale – I.P.J. Botoşani, precum şi jandarmi.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA