28.3 C
Botoșani
sâmbătă, 20 iulie 2024

TVA de 9% la alimente de la 1 iunie. Om de afaceri botoşănean: “În niciun caz nu vor fi produse mai ieftine în restaurante”

lanegustori

Începând cu data de 1 iunie, TVA-ul la alimente va scădea de la 24% la 9%. În mod normal, preţurile produselor alimentare ar trebui să scadă fie că vorbim de produse cumpărate din hipermaketuri, fie produse din restaurant. Un om de afaceri botoşănean susţine că acest lucru nu se va întâmpla sau dacă va exista o scădere aceasta va fi nesemnificativă.

Omul de afaceri Paul Onişa deţine un pub în municipiul Botoşani şi spune că în ultima perioadă au scăzut considerabil vânzările şi asta în condiţiile în care adaosul commercial la produsele alimentare este foarte mic. El spune că această scădere s-a înregistat în toată ţara şi inclusive în Bucureşti.

“În niciun caz nu vor fi produse mai ieftine în restaurante. În toamna anului trecut s-a făcut o analiză şi s-a constatat că nu se mai fac comenzi, în restaurante, la produse mai scumpe de 25 de lei. Înainte se făceau comenzi de 70-80 sau 100 de lei. Erau bani. Anul trecut s-a constatat că în proporţie foarte mcă se mai comandă produse mai scump de 25 de lei. În Botoşani, nu se mai comandă produse mai scumpe de zece lei. Se inventează tot felul de preparate ca să fie ieftine. Investiţiile sunt colosale dar piaţa migrează. Apare un restaurant modern şi a avut clienţi vreo şase luni. Când a apărut alt restaurant, clienţii au migrat. A mai rămas o mână de oameni care îşi mai permit să intre în restaurante. Când este criză într-un oraş, această criză se manifestă în toate domeniile de activitate. Cumpărăm foarte multe produse la preţuri occidentale. Nu mai producem nimic în România”, a spus Paul Onişa.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA