9.9 C
Botoșani
marți, 23 aprilie 2024

Turneu internaţional de tenis cu participanţi din Cipru, Ungaria şi Moldova GALERIE FOTO

tenis veterani (2)

Timp de patru zile, Botoşaniul a fost gazda unui turneu internaţional de ternis, destinat veteranilor. Peste 70 de concurenţi din România, Cipru, Ungaria şi Republica Moldova s-au prezentat la startul competiţiei.

Organizatorii se aşteptau la maxim 50 de concurenţi dar au avut surpriza să constate că turneul intitulat „Cupa Sănătatea” este din ce în ce mai apreciat şi devine cunoscut în afara graniţelor ţării.

Competiţia din acest an a fost una mai specială deoarece în această perioadă se împlinesc 40 de ani de tenis de câmp în municipiul Botoşani. Practic, în urmă cu 40 de ani s-a amenajat primul teren de tenis, lângă Casa de Cultură a Sindicatelor. De atunci şi până în prezent, Asociaţia Sportivă Sănătatea a menţinut acest sport în municipiu.

Cât priveşte turneul demarat joi după amiază, Mihai Şoldănescu, preşedintele AS Sănătatea, spune că nivelul de pregătire al concurenţilor a fost unul foarte ridicat.

„Sunt mulţumit. Am avut peste 70 de participanţi. A fost un turneu internaţional. Au venit concurenţi din Cipru, Ungaria şi Republica Moldova. Vremea fost superbă. Sunt încântat de puterea turneului. Valoarea jucătorilor ne-a ridicat extraordinar acest turneu. Am avut opt concurente la feminin ceea ce este extraordinar pentru un turneu în România. La băieţi am avut şapte categorii. Lumea a fost foarte mulţumită şi mulţi mi-au spus că vor veni şi anul viitor”, ne-a spus Mihai Şoldănescu.

În week-end-ul viitor, Asociaţia Sportivă Sănătatea va organiza un turneu destinat copiilor, urmând să participe sportivi din Botoşani, Iaşi, Suceava şi Neamţ.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERESULTIMA ORA