20.1 C
Botoșani
joi, 25 iulie 2024

TURISM ROMÂNESC. LOCURI din România mai puţin cunoscute, dar care merită văzute GALERIE FOTO

obiective turistice

România este o ţară plină de mister, cu numeroase peisaje frumoase şi locuri mai puţin cunoscute care merită vizitate. Vă  prezentăm câteva obiective turistice din ţara noastră care merită văzute.

Biserica de sub lac. În verile toride, în satul Beliş din judeţul Cluj, de sub un lac, îşi face apariţia o biserică, care datează din secolul XIX. Beliş este un sat situat în Transilvania, la o altitudine de peste 1000 m, în zona munţilor Gilău.

obiective turistice romania (1)

Legenda spune că, pe vremea comunismului, în sat, s-a anunţat că o viitură puternică avea să vină. Această veste a ajuns şi la urechile celor de la Bucureşti, care au hotărât să ridice un baraj puternic în jurul satului, iar toţi locuitorii să se mute pe dealul neroditor al ungurilor. Atunci, biserica, simbolul satului Beliş, a fost evacuată. Au fost luate icoanele, candelabrele şi tot ceea ce se putea lua din biserică, încărcate într-un car şi duse cât mai departe de viitura care avea să lovească satul.

Lacul Ochiul Beiului. Unul dintre cele mai căutate obiective turistice din județul Caraș-Severin este Lacul Ochiul Beiului, monument al naturii, protejat, alimentat de un izvor carstic subteran, de o culoare aproape ireală.

obiective turistice romania (3)

Lacul Ochiul Beiului este situat într-o zonă de o sălbăticie impresionantă din Parcul Național Cheile Nerei — Beușnița, la limita Munților Aninei cu Munții Locvei, la o altitudine de 310 metri. Forma lacului este a unui crater cu adâncimea de 3,6 metri, iar apa este atât de curată, încât păstrăvii care înoată în el pot fi admirați în toată splendoarea lor.

Canionul Şapte Scări din munţii Piatra Mare. Canionul Şapte Scări este un defileu săpat în calcare jurasice din partea vestică a munților Piatra Mare, în județul Brașov, România.

obiective turistice romania (4)

Lungimea lor este de 160 metri cu o diferență de nivel de 58 de metri, la o altitudine de 948 metri. Defileul este format din șapte trepte cu înalțimi între 2.5 și 15 metri, care îi dau numele și care se transformă în cascade când volumul de apă al pârâului Șapte Scări, afluent de stânga al Șipoaiei, este ridicat. Traseul poate fi parcurs cu ajutorul unor scări, nefiind nevoie de echipament specializat.
Citeste mai mult pe RTV.NET 

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES








































ULTIMA ORA