Ţurcanu reacţionează şi susţine că problema deşeurilor este una politică

0
322

florinturcanu cjbt6sept

Preşedintele Consiliului Judeţean a reacţionat după decizia societăţii Urban Serv de a majora tarifele pentru societăţile de salubritate din judeţul Botoşani. Florin Ţurcanu acuză că Urban Serv a acceptat să se aducă gunoiul de la Iaşi, Suceava şi Neamţ dar nu sunt lăsate să intre pe rampă firmele care colectează deşeurile din judeţul Botoşani.

Cât priveşte noul depozit de deşeuri de la Stăuceni, şansele  ca acesta să fie funcţional în acest an sunt minime.

„Am văzut nişte declaraţii făcute de un cetăţean care vremelnic conduce municipiul. Vreau să clarific lucrurile. Am ascultat nişte declaraţii dure şi fără acoperire. Consiliul Judeţean implementează un program mare. La ora actuală suntem la 97% în ceea ce priveşte preluarea investiţiilor făcute. Noi chiar dacă finalizăm mâine preluarea gropii, nu avem posibilitatea să dăm voie firmelor să aducă gunoiul la Stăuceni. Nu noi facem operarea gropii. Dacă într-un an vom avea contract, va fi un lucru foarte bun”, a spus Florin Ţurcanu care a adăugat:

 

“Avem la Săveni o groapă până în 2017. Am avut o groapă la Darabani care a fost închisă prin hotărâre de Guvern. Funcţionale sunt doar gropile din Botoşani şi Săveni. Nu am înţeles de ce acest domn a ieşit şi a spus că Ţurcanu trebuie să îşi rezolve problemele cu gunoaiele. Nu am în atribuţii aşa ceva. Urban Serv a venit şi a scumpit dar nu a spus că a început să preia gunoiul de la Suceava. În plus, preluăm gunoiul de la Neamţ, de la Iaşi dar nu putem prelua gunoiul de la două societăţi din judeţul Botoşani. Nu putem fi groapa de gunoi a nimănui indiferent cât ne plăteşte. Am discutat cu viceprimarii de la municipiu. Responsabilitatea este în curtea primăriei şi a Urban Serv. Nu avem noi nicio vină”.

Mai mult, Florin Ţurcanu a anunţat că tot gunoiul care se aduce la Botoşani din judeţele Iaşi, Suceava şi Neamţ nu va fi acceptat la noul depozit de gunoi de la Stăuceni.