Trei licee, patru școli și o grădiniță din Botoșani vor fi renovate cu bani din PNRR

0
972

Primăria Municipiului Botoșani a depus astăzi cereri de finanțare pe „Valul Renovării”, componentă a Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), gestionat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA). Valoarea totală a proiectelor este estimată la 87,2 milioane de lei (17,7 milioane euro).

Botoșani figurează cu un total de 9 proiecte pe segmentul „Renovare energetică a clădirilor publice”, din care 7 pe tipul „Renovare energetică moderată” pentru clădirile Colegiului Național „Mihai Eminescu”, Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga”, Liceul de Artă „Ștefan Luchian”, Școlile Gimnaziale nr. 10, nr. 12, nr. 13 și Grădinița nr. 19, un proiect pe „Renovare energetică aprofundată” – Școala Gimnazială nr. 7 și un alt proiect pe „Renovare energetică integrată – consolidare seismică și renovare moderată” – Atelier Liceul de Artă „Ștefan Luchian”.

„Apelul a fost competitiv. Ne-am încadrat cu toate clădirile propuse pentru reabilitare și vom reuși să accesăm toate sumele necesare. Acesta este rezultatul unei munci în echipă și mulțumesc colegilor din cadrul Compartimentelor Management Proiecte, Cadastru, Urbanism și Direcția de Dezvoltare Locală pentru efortul depus”, a susținut primarul Cosmin Andrei.

Primăria Municipiului Botoșani va depune alte 5 proiecte pe următoarele apeluri în cadrul PNRR, anunțate de Ministerul Dezvoltării.

Potrivit celor prezentate de MDLPA, în prima oră de la lansarea proiectelor au fost depuse peste 500 cereri de finanțare, de peste 500 milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here