20.5 C
Botoșani
marți, 21 mai 2024

Trei juniori în lotul echipei FC Botoşani. Leo Grozavu: „Sunt nişte copii care au potenţial de a creşte”

fc botosani, cantonament baile felix (10)

Leo Grozavu, antrenorul principal al FC Botoşani, insistă pentru dezvoltarea fotbalului la nivel de copii şi juniori. El a cooptat în lot trei juniori care s-au pregătit alături de Croitoru&Co. Este vorba de doi portari şi un fundaş lateral care au calităţi dar care încă au nevoie de multă pregătire pentru a putea debuta în prima ligă.

Leo Grozavu este cunoscut ca un antrenor foarte curajos şi căruia îi place să promoveze mulţi jucători tineri. Problema este că Botoşaniul stă foarte prost la capitolul copii şi juniori. Atât Liceul cu Program Sportiv cât şi Clubul Sportiv Şcolar au mai multe grupe de juniori dar foarte puţini dintre aceştia ajung să facă pasul către echipele de seniori.

„De fiecare dată mi-am dorit să am în componenţă jucători tineri, chiar juniori crescuţi de pepiniera proprie. Din păcate, Botoşaniul stă foarte prost la acest capitol. Nu veau să fac o critică nimănui. Sunt mari probleme. Nu există nici infrastructura necesară, nu există nici instruirea necesară ca aceşti tineri să facă pasul la prima ligă. Este o discrepanţă foarte mare între fotbalul de la copii şi juniori şi fotbalul din prima ligă. Sunt mulţi care nu pot juca nici măcar la nivelul diviziei B. Noi i-am luat pe aceşti copii tocmai pentru a le da un imbold şi pentru a le arăta şi celorlalţi că au o şansă. Sunt nişte copii care au potenţial de a creşte. E vorba de un portar care are 15 ani şi jumătate. El are foarte mult de muncă. Mai este vorba de un fundaş lateral care va face 18 ani în toamnă. Este un jucător de perspectivă care chiar are nişte calităţi. În antrenamente a răspuns bine. Nu se vede o diferenţă fantastică astfel încât să te încurce în antrenament. Are personalitate, nu se sperie, e curajos. Mai există un portar care are un potenţial extraordinar şi care o să vină la antrenament”, a spus Leo Grozavu.

Tehnicianul botoşănean consideră că lipsa rezultatelor de la nivel de juniori se datorează faptului că nu există niciun fel de infrastructură dar şi a pregătirii deficitare. Leo Grozavu spune că şi-ar dori ca măcar la doi ani să fie promovat un junior la echipa de seniori.

„Rezultatele vorbesc. În precedentul mandat am mai făcut o afirmaţie vis-a-vis de instruirea care există la nivel local, pentru copii şi juniori. Toţi antrenorii s-au simţit foarte ofensaţi. Nu sunt eu să-i trag la răspundere dar când a fost ultimul junior de la Botoşani care a intrat în prima echipă? Nu zic anual dar măcar la doi ani ani să dai şi tu unul-doi juniori care să facă saltul la prima echipă. De fiecare dată tot trebuie să ne uităm în altă ogradă sau în străinătate pentru a aduce jucători. Ne-am dori să aducem şi noi un jucător de la centrul de copii şi juniori”, a mai precizat antrenorul principal al FC Botoşani.

Singurii jucători din Botoşani care au confirmat la echipa fanion a judeţului sunt Florin Acsinte şi Andrei Patache.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES


ULTIMA ORA