Trei incendii în nouă ore

0
327

maternitate incendiu (4)

Duminică, între orele 11.54 – 20.47, pompierii botoşăneni au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea a trei incendii produse în Dorohoi, Cristineşti şi Leorda.

Intervenţia promptă a forţelor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani a limitat valoarea pagubelor la cca. 20.000 lei. S-au salvat şi protejat bunuri materiale în valoare de aproximativ 100.000 de lei.

Primul eveniment cu foc s-a înregistrat în municipiul Dorohoi, pe strada Loturi Enescu, unde o clădire aparţinând unei societăţi comerciale a fost cuprinsă de flăcări. Incendiul a fost stins de un echipaj al Detaşamentului de Pompieri Dorohoi, care s-a deplasat la faţa locului cu o autospecială cu apă şi spumă. Incendiul a fost generat, cel mai probabil, de un scurtcircuit electric.

Opt ore mai târziu, pompierii din Dorohoi au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o casă de pe raza comunei Cristineşti. Pentru stingerea incendiului, care se manifesta atât în interiorul casei, cât şi la acoperiş, au acţionat 11 pompieri militari şi voluntari, mai bine de două ore, cu două autospeciale cu apă şi spumă. Incendiul a fost generat, cel mai probabil, cu intenţie.

Puţin înainte de ora 21.00, o localnică din Leorda a cerut sprijin de la pompieri pentru stingerea unui incendiu care i-a cuprins o parte din bunurile dintr-o cameră a locuinţei. Spre locul indicat s-a deplasat un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Botoşani, cu o autospecială cu apă şi spumă.  La sosirea forţelor de intervenţie, ardeau mai multe bunuri dintr-o încăpere, existând pericolul ca flăcările să se extindă la celelalte camere.

Incendiul a fost stins în mai puţin de o oră.