Trei alimente care taie greaţa după masa copioasă de Crăciun

0
495

mere

Bucatele tradiţionale de pe masa de Crăciun sunt gustoase, dar dacă le consumaţi cu poftă sau în exces pot să vă facă rău. După ce aţi savurat o masă copioasă alături de cei dragi, poate să apară senzaţia de greaţă.  E bine să ştiţi, totuşi, că există alimente care pot avea efect de ameliorare a greţurilor şi de calmare a stomacului.

Iată trei dintre acestea:

1. Ghimbirul – acest remediu natural este folosit de secole pentru tratarea tulburărilor digestive, dar mai ales pentru ameliorarea senzaţiei de greaţă. Totul se datorează fitochimicalelor pe care acesta le conţine. Aşadar, puteţi consuma ghimbir proaspăt sau pudră – circa o jumătate de linguriţă la un pahar de limonadă.

2. Menta – aroma revigornată a mentei aduce un plus de confort în episoadele de greaţă. Efectele sale se văd cel mai bine când este mestecată crudă sau preparată sub formă de ceai.

3. Merele – aceste fructe conţin cantităţi importante de fibre, care combat rapid senzaţia de greaţă. Deci, sucul de mere şi piureul din aceste fructe sunt ideale pentru calmarea disconfortului gastric.

Sursa: REALITATEA.NET