10.5 C
Botoșani
sâmbătă, 24 februarie 2024

Tratată la Botoșani pentru răceală, internată la Iași în stare gravă cu meningită

spitalulmavromati920

O fetiţă în vârstă de doi ani din judeţul Botoşani a fost adusă de urgenţă la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, după ce medicii botoşăneni au diagnosticat-o cu meningită acută purulentă.

Copila din localitatea Poiana-Flămânzi a fost ieri internată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati din Botoşani, iar spre după-amiază pacienta a fost transferată la Iaşi, pentru că starea de sănătate a acesteia era gravă.

Mama minorei le-a povestit medicilor că de câteva zile fetiţa avea febră şi dureri de cap, iar medicul de familie i-a prescris tratament pentru răceală. Însă medicamentele nu au ajutat-o, iar starea copilei s-a agravat continuu, până ieri, când părinţii au transportat-o cu salvarea la spital.

Miercurea trecută, la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi a murit o adolescentă de 13 ani din judeţul Neamţ care suferea de meningo-encefalită. Pacienta fusese transferată cu o zi înainte la Spitalul de Neurochirurgie după ce medicii de la Spitalul Judeţean din Neamţ i-au descoperit un hematom cranian. Diagnosticul a fost infirmat, iar fata a fost internată la Spitalul de Boli Infecţioase, însă în câteva ore a decedat.

Sursa: ZiaruldeIaşi

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA