9.9 C
Botoșani
marți, 23 aprilie 2024

Transparenţă maximă în Primăria Botoşani. Un consilier local invocă legea liberului acces la informaţii pentru a afla cum se cheltuiesc banii publici

News În Campania electoral din 2012, Ovidiu Portariuc promitea transparenţă maximă în ceea ce priveşte cheltuirea banilor publici. Din câte se pare, edilul a uitat de promisiunea făcută şi nici măcar consilierii locali nu ştiu cum se cheltuiesc banii publici.

Pentru că nu i s-a răspuns la interpelarea din şedinţa trecută, consilierul Florin Ghiorghiţă a făcut o adresă prin care invocă legea 544 privind liberal acces la informaţii. În cazul în care nici de această dată nu va primi răspuns, Ghiorghiţă poate face plângere împotriva executivului primăriei Botoşani.

“La şedinţa precedent am solicitat defalcarea bugetului municipiului Botoşani la capitolul alte servicii publice generale. Nici până la această dată nu l-am primit. Fiecare dintre noi habar nu are ce a votat. Ca să nu ai fac o altă interpelare şi să mai bag vreo doi-trei colegi în comisia de disciplină, am făcut o adresă scrisă, în baza legii 544, în calitate de simplu cetăţean. Conform acestei legi, vă solicit public să primesc defalcarea cheltuielor atât pentru 2014 cât şi execuţia bugetară pe 2013 privind acelaşi capitol bugetar. Acolo este acel capitol bugetar în care banii îi duceţi efectiv unde vreţi dumneavoastră, fără să ştie nimeni”, a spus Florin Ghiorghiţă.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

114 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.ULTIMA ORA