3.7 C
Botoșani
marți, 29 noiembrie 2022

Transgaz a dat un răspuns favorabil. Vicepreședinte CJ Botoșani: “În 2023 magistrala de gaze ar putea să fie pe întregul traseu”

Bogdan Dăscălescu, vicepreședintele Consiliului Județean, împreună cu Relu Tîrzioru, primarul orașului Săveni și totodată președintele ADI ”Valea Prutului Fr Nord”, au fost la o întâlnire cu conducerea Transgaz pentru a discuta despre unul dintre cele mai mari proiecte de investiții din următorii ani. Este vorba de extinderea rețelei de gaz pe traseul Botoșani-Săveni-Darabani.

“Cu bucurie pot să vă transmit că discuția a fost extrem de bună, iar pașii de urmat sunt foarte clari. Transgaz dorește să finanțeze lucrarea la magistrală în cadrul unui proiect mare, sincronizat cu rețelele din interiorul localităților, pentru a nu repeta erorile din proiectul Hârlău-Bucecea. Componenta de rețele din interiorul localităților, conform legislației, revine fiecărei administrații locale (comună, oraș). Acestea trebuie să înceapă cât mai repede redactarea și depunerea de proiecte pentru fonduri europene pe acest capitol. În cel mai scurt timp va trebui să informăm Transgaz cu privire la numărul consumatori, locuințe și instituții, care doresc să se racordeze la rețeaua de gaze naturale. Este nevoie de această informație esențială pentru documentația tehnico-economică care va sta la baza proiectului propriu-zis. Vă pot spune că în 2023 magistrala de gaze ar putea să fie trasă pe întregul traseu. Trebuie doar să ne mișcăm inteligent și să NU MAI PIERDEM TIMP”, a precizat Bogdan Dăscălescu, vicepreședinte CJ Botoșani.

În următoarele două săptămâni se va organiza o ședință cu toți membrii Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ”Valea Prutului Fr Nord” pentru a pune la punct toate detaliile. La această ședință vor participa primarii din: 𝘈𝘥𝘢̆𝘴̦𝘦𝘯𝘪, 𝘈𝘷𝘳𝘢̆𝘮𝘦𝘯𝘪, 𝘊𝘰𝘯𝘤𝘦𝘴̦𝘵𝘪, 𝘊𝘰𝘳𝘥𝘢̆𝘳𝘦𝘯𝘪, 𝘊𝘰𝘵̦𝘶𝘴̦𝘤𝘢, 𝘊𝘳𝘪𝘴𝘵𝘪𝘯𝘦𝘴̦𝘵𝘪, 𝘋𝘢𝘳𝘢𝘣𝘢𝘯𝘪, 𝘋𝘳𝘢̆𝘨𝘶𝘴̦𝘦𝘯𝘪, 𝘎𝘰𝘳𝘣𝘢̆𝘯𝘦𝘴̦𝘵𝘪, 𝘏𝘢̆𝘯𝘦𝘴̦𝘵𝘪, 𝘏𝘢𝘷𝘢̂𝘳𝘯𝘢, 𝘏𝘶𝘥𝘦𝘴̦𝘵𝘪, 𝘔𝘢𝘯𝘰𝘭𝘦𝘢𝘴𝘢, 𝘔𝘪𝘩𝘢̆𝘭𝘢̆𝘴̦𝘦𝘯𝘪, 𝘔𝘪𝘭𝘦𝘢𝘯𝘤𝘢, 𝘔𝘪𝘵𝘰𝘤, 𝘗𝘢̆𝘭𝘵𝘪𝘯𝘪𝘴̦, 𝘙𝘢̆𝘥𝘢̆𝘶𝘵̦𝘪 𝘗𝘳𝘶𝘵, 𝘙𝘪𝘱𝘪𝘤𝘦𝘯𝘪, 𝘚𝘢̆𝘷𝘦𝘯𝘪, 𝘚𝘵𝘢̆𝘶𝘤𝘦𝘯𝘪, 𝘚̦𝘵𝘪𝘶𝘣𝘪𝘦𝘯𝘪, 𝘚𝘶𝘩𝘢𝘳𝘢̆𝘶, 𝘜𝘯𝘨𝘶𝘳𝘦𝘯𝘪, 𝘜𝘯𝘵̦𝘦𝘯𝘪, 𝘝𝘪𝘪𝘴̦𝘰𝘢𝘳𝘢, 𝘝𝘭𝘢̆𝘴𝘪𝘯𝘦𝘴̦𝘵𝘪 𝘴̦𝘪 𝘝𝘰𝘳𝘯𝘪𝘤𝘦𝘯𝘪.

“Îi rog pe primari încă de pe acum să ia demersul foarte în serios, să identificăm viitorii abonați, pentru că ar putea fi ultima noastră șansă să dezvoltăm un asemenea proiect. Personal, îmi ofer tot sprijinul și toate cunoștințele primăriilor care doresc să depună proiecte, astfel încât acestea să fie făcute foarte repede și foarte bine”, a adăugat Bogdan Dăscălescu.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA