13.4 C
Botoșani
luni, 20 martie 2023

Traficant de țigări împușcat de un polițist de frontieră FOTO

Noaptea trecută, în jurul orei 00.50, polițiști de frontieră de la SPF Românești, aflați în misiune pe raza localității Santa Mare, județul Botoșani, au efectuat semnalele regulamentare de oprire a unui autoturism suspect a fi implicat în activități de contrabandă cu țigări.

Șoferul autoturismului nu a oprit la semnalele regulamentare ale polițiștilor de frontieră, a accelerat către aceștia, intenționând să-i accidenteze, unul dintre polițiștii de frontieră fiind acroșat de către autoturism.

Polițiștii au efectuat somație regulamentară și au executat mai multe focuri de armă, atât în aer, cât și asupra autoturismului. Șoferul mașinii a pierdut controlul volanului iar autoturismul a ieșit de pe drum și a intrat într-o lizieră. Ajunși la fața locului, polițiștii au constatat că șoferul autoturismului este rănit. A fost apelat SNAU 112, iar o ambulanță a preluat persoană rănită. În autoturism au fost descoperite mai multe colete cu țigări. Cercetările sunt continuate de către IPJ Botoșani, sub coordonarea unui procuror de la Tribunalul Botoșani.

“Din verificările efectuate până în acest moment a reieșit faptul că un echipaj al Poliției Frontieră Românești, care acționa în comuna Santa Mare, a efectuat semnal de oprire unui autoturism, iar conducătorul auto, un tânăr de 28 de ani, nu s-a conformat, acroșându-l ușor pe polițistul care a efectuat semnalul.

În acel moment, acesta a folosit armamentul din doare, trăgând 12 cartușe, atât în plan vertical cât și înspre autoturism, împrejurare în care un glonț a rănit conducătorul auto.

În habitaclul autoturismului au fost identificate mai multe colete voluminoase ambalate cu folie neagră, care conțin țigarete. De asemenea, s-a stabilit faptul că autoturismul respectiv avea număr de înmatriculare fals. În cauză se efectuează cercetări, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoșani, sub aspectul comiterii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, conducerea unui autovehicul neînmatriculat și contrabandă”, au precizat reprezentanții IPJ Botoșani.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA