10.5 C
Botoșani
sâmbătă, 24 februarie 2024

Traficant de ţigări oprit după o urmărire de 20 de kilometri

News Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi Prut, împreună cu cei de la S.T.P.F Botoşani, au depistat şi reţinut un cetăţean român care transporta 33.740 pachete ţigări de contrabandă cu un autovehicul Mercedes Vito ce figurează radiat din circulaţie în Olanda.

Ţigaretele, în valoare de 303.970 lei, şi autovehiculul au fost reţinute în vederea confiscării, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, bărbatul fiindreţinut pentru 24 ore, urmând să fie prezentat Judecătoriei Darabani cu propunerea cu arestare preventivă pentru 29 zile.

În data de 01 aprilie 2014, în jurul orei 06.35, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi Prut, împreună cu poliţişti de frontieră de la STPF Botoşani, au organizat o acţiune specifică pe timpul căreia au observat un autovehicul marca Mercedes Vito, înmatriculat în Olanda, despre care existau informaţii că este folosit pentru transportul ţigaretelor de contrabandă, care se deplasa cu viteză spre ieşirea din localitatea de frontieră Miorcani, judeţul Botoşani.

Şoferul autovehiculului nu a oprit la semnalul regulamentar, fapt pentru care poliţiştii de frontieră l-au urmărit în trafic aproximativ 20 de kilometri, reuşind să-l oprească în comuna Havârna.

Poliţiştii de frontieră au reţinut bărbatul de la volan, cetăţeanul român Mihai T., de 31 ani, domiciliat în Botoşani, iar în urma verificărilor suplimentare efectuate a rezultat faptul că acesta nu are dreptul de a conduce, permisul de conducere fiindu-i suspendat, iar autovehiculul Mercedes Vito figurează radiat din circulaţie în Olanda. 

La controlul efectuat asupra autovehiculului, a fost descoperită cantitatea de 33.740 pachete ţigări marca Plugarul şi Ritm cu timbru de acciză R. Moldova, ambalate în colete.

Bărbatul a declarat că a încărcat ţigările în aceeaşi dimineaţă de lângă localitatea de frontieră Miorcani, urmând a le transporta contra sumeide 200 de euro până în municipiul Botoşani.

Ţigaretele, în valoare de 303.970 lei, şi autovehiculul, în valoare de 15.000 lei, au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor, iar pe numele lui Mihai T., poliţiştii de frontieră au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată şi punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat.

În data de 1 aprilie 2014, faţa de Mihai T. s-a dispus reţinerea pentru 24 ore, urmând să fie prezentat Judecătoriei Darabani cu propunerea cu arestare preventivă pentru 29 zile.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMA ORA