0.7 C
Botoșani
miercuri, 29 noiembrie 2023

TOPUL FIRMELOR DIN BOTOȘANI. Doly-Com a avut cea mai mare cifră de afaceri, Elsaco cel mai mare profit iar Formens a fost cel mai mare angajator privat

Aproape 200 de oameni de afaceri din județul Botoșani au participat în această seară la Topul Firmelor, evenimentul anual organizat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură. Topul Firmelor sau Balul oamenilor de afaceri, cum mai este cunoscut, a ajuns în acest an la a XXX-a ediție.

Îmbrăcați în alb și negru, oamenii de afaceri botoșăneni au venit să-și primească premiile, să socializeze și să discute despre oportunitățile pe care le au. Organizatorii i-au așteptat cu un meniu compus dintr-un aperitiv, somon la cuptor în crustă de fistic și sparanghel cu parmesan și piept de rață cu piure de cartofi dulci, broccoli, conopidă și ciupercuțe, vinuri din Italia și Republica Moldova, cognac Reviseur și alte sortimente de băuturi.

La eveniment au participat prefectul Sorin Cornilă, primarul Cosmin Andrei și fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă. În schimb, au lipsit câțiva dintre oamenii de afaceri importanți din județul Botoșani.

Potrivit cifrelor oficiale, la 31.12.2022, în județul Botoșani erau 17.107 firme care în 2022 au avut o cifră totală de afaceri de 11,3 miliarde de lei și un profit de peste 1,1 miliarde lei.

În 2022, cea mai mare cifră de afaceri din județul Botoșani a avut-o firma Doly-Com Distribuție (365 mil. lei), urmată de Elsaco Electronic (344 mil. lei) și Samcom AS SRL (327 mil. lei). Cât privește profitul brut obținut, prima poziție este ocupată de Elsaco Electronic (34,5 mil. lei), pe doi s-a clasat Formens SRL (31 mil. lei) iar pe trei Electro-alfa (24 mil. lei). În 2022, cel mai mare angajator privat a fost Formens cu 900 de salariați, urmat de Doly-Com Distribuție cu 437 salariați și Conted SA cu 334 salariați.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMA ORA