-0.5 C
Botoșani
duminică, 29 ianuarie 2023

Top 3 județe cu cele mai ieftine mașini second hand

masini targ920

Topul judetelor cu cele mai ieftine masini second hand este condus de Mehedinti (prețul mediu este 2.835 euro), Caraș-Severin (2.919 euro) și Sălaj (3196 euro), potrivit unei analize a site-ului VeziCatFace.ro realizată pe 160.000 de anunturi second hand din România.

La polul opus, topul celor mai scumpe masini second hand este condus de Bucuresti (5179 euro), Galati (4523 euro) si Arges (4458 euro).

Potrivit analizei citate, în judetele din Vest, care au beneficiat si beneficiaza in continuare de o legatura mai puternica cu Occidentul, indeosebi cu Germania, localnicii au avut si au in continuare un acces mai bun la piata auto din strainatate.

Astfel, acestia ajung de foarte multe ori sa prefere o masina mai veche si cu km mai multi din Germania, decat una mai noua din Romania.

In consecinta, masinile din judete precum Timis, Cluj sau Sibiu sunt destul de vechi, cu km multi si se vand la preturi mai mici decat media nationala. Asta, in conditiile in care nivelul salariilor din aceste judete este mult peste media nationala.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA