16.4 C
Botoșani
miercuri, 31 mai 2023

Toate unitățile de învățământ din Săveni vor fi modernizate până în 2023 GALERIE FOTO

Primăria orașului Săveni a demarat un program de modernizarea a tuturor unităților de învățământ iar în vara anului viitor toate investițiile vor fi finalizate.

Cea mai mare investiție se realizează la Liceul Teoretic “Dr. Mihai Ciucă”, valoarea lucrărilor fiind de peste 3 milioane de euro. Au fost modernizate toate corpurile liceului, s-au realizat dotări de ultimă generație iar acum se amenajează curtea interioară. Potrivit primarului Relu Tîrzioru, la sfârșitul lunii aprilie acest obiectiv de investiții va fi recepționat.

“Într-o lună vom finaliza investiția la liceu și la baza sportivă de tip B care se realizează în curtea liceului. Este un liceu modern, foarte bine echipat și care oferă condiții foarte bune pentru învățământ. Am finalizat toate sălile de clasă, am început să aducem dotările. Am adus mobilier nou, sunt proiectoare în toate sălile de clasă, laptopuri, laboratoarele sunt dotate la cel mai înalt nivel. Pentru laboratorul de informatică am primit o sponsorizare de peste 20.000 de euro de la o firmă din județul Botoșani. Este o firmă care nu a cerut nimic în schimb dar care este alături de noi în diferite proiecte educaționale și sociale”, a precizat Relu Tîrzioru.

Între timp, Primăria Săveni a obținut o nouă finanțare pentru realizarea unei baze sportive în curtea liceului.

“Lucrăm acum la terenul de sport care este realizat pe o altă finanțare. Vor fi un teren sintetic, instalație de nocturnă, vestiare”, a adăugat primarul orașului Săveni.

Școlile generale intră în modernizare

Investițiile în infrastructura școlară vor continua până în vara anului viitor. Autoritățile locale au obținut finanțări europene și guvernamentale pentru a moderniza toate școlile generale din orașul Săveni și satele aparținătoare, plus grădinița cu program prelungit.

“Școala Bozieni este finalizată iar celelalte unități de învățământ sunt într-un amplu proces de învățământ. Școala Generală Săveni este pe axa 13 și va fi reabilitată. De asemenea, va fi reabilitată grădinița cu program prelungit. Școala Petricani și Școala Bodeasa sunt prinse pe un proiect de eficientizare energetică, pe fonduri norvegiene. În interior, Școala Bodeasa va fi reabilitată cu fonduri guvernamentale iar Școala Petricani cu bani de la bugetul local. În plus, Școala Nr. 2 Săveni va fi reabilitată cu fonduri europene. Acolo vom face și o sală de sport de mici dimensiuni”, a mai precizat Relu Tîrzioru.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name hereULTIMA ORA