23 C
Botoșani
duminică, 14 august 2022

Toate podurile de pe drumul Botoșani – Săveni pot fi reabilitate cu bani europeni. Cristian Achiței: “Aștept răspunsul domnului ministru de pe 23 februarie”

Drumul Botoșani – Săveni ar putea fi modernizat în două-trei etape, cu bani europeni. Senatorul Cristian Achiței consideră că ar trebui profitat de Programul Operațional de Transport pentru a reface într-o primă etapă, toate podurile de pe drumul Botoșani – Săveni.

“Anul trecut s-au făcut expertizări pe multe poduri din județul Botoșani. În Programul Operațional de Transport aprobat în decembrie 2021, există un capitol despre poduri. Aștept răspunsul domnului ministru de pe 23 februarie. Putem face șapte-opt poduri de pe drumul Botoșani – Săveni, pe programe europene. Tot pe drumul Botoșani – Săveni se mai poate face un lucru. În PNRR este prevăzută o listă cu 267 de puncte negre în România. Unul dintre acestea este în intersecția de la Roșiori. Putem avea o sumă importantă pentru a realiza un sens giratoriu și pentru a rezolva întreaga zonă de 2,1 kilometri. I-am trimis o interpelare domnului ministru Grindeanu. Există trei posibilități finanțări dar ar fi bine ca acest punct să fie finanțat prin PNRR pentru că s-ar face mai repede”, a spus senatorul Cristian Achiței.

În plus, parlamentarul botoșănean spune că în momentul de față există posibilitatea de a rezolva una dintre alunecările de teren de pe drumul Botoșani – Săveni.

“În ultimii doi ani au fost ploi abundente și avem două zone cu procese verbale de calamități, avem o evaluare tehnică, avem inclusiv autorizație de construire și pot fi incluse la capitolul lucrări accidentale. Pe propunerea de planificare pe anul acesta nu le-am văzut. E vorba de drumul DN 29 Botoșani – Săveni unde avem o alunecare de teren care se poate face. Evaluarea este undeva la 4 milioane de lei”, a adăugat parlamentarul botoșănean.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


ULTIMA ORA