22.6 C
Botoșani
luni, 20 mai 2024

Toate pachetele alimentare pentru persoane vulnerabile au ajuns în judeţ

macaleticostica512

Prefectul Costică Macaleţi, împreună cu specialiştii din aparatul propriu, a finalizat compensarea între primării a ajutoarelor destinate persoanelor defavorizate. Toate cele peste 174.000 de pachete conţinând alimente au ajuns în judeţ, fiind preluate de primării în vederea distribuirii.

Conform unei centralizări făcute la nivelul Instituţiei Prefectului 21 de primării au şi finalizat înmânarea pachetelor către beneficiari, alte 20 constatând că au nevoie de suplimentarea ajutoarelor pentru ca alimentele să ajungă la toate persoanele de pe listele întocmite conform criteriilor legale.

„Pentru că aproximativ 40 de primării au primit pachete peste numărul de beneficiari, s-a putut face fără probleme compensarea între unităţile administrativ-teritoriale care au un plus de ajutoare cu cele care nu au primit suficiente, urmând ca în perioada următoare să se înmâneze şi aceste pachete.”, a explicat prefectul Costică Macaleţi.

Pachetele conţin alimente precum făină, mălai, paste făinoase, ulei, zahăr, conserve din carne de porc şi vită, conserve cu pateu de ficat, greutatea totală fiind de cca. 28 de kilograme.  Ajutoarele se acordă, prin intermediul Ministerului Fondurilor Europene, în cadrul Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate, finanţat din Fondul de Ajutor European pentru cele mai Defavorizate persoane (FEAD).

FEAD este un fond al solidarităţii europene. Principalul scop al acestui program este ruperea cercului vicios al sărăciei, prin oferirea de sprijin nefinanciar unora dintre cei mai vulnerabili cetăţeni europeni. La nivelul UE, alocarea financiară aferentă FEAD pentru perioada 2014 – 2020 se ridică la 3,8 miliarde de euro.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES


ULTIMA ORA