9.9 C
Botoșani
miercuri, 24 aprilie 2024

Tinerii din PMP Botoşani au învăţat politică de la Traian Băsescu

pmp-tineri-basescu

COMUNICAT. În perioada 9-11 septembrie organizatia de Tineret a Partidului Miscarea Populara a realizat la Venus  ediția 2016 a Scolii de vara, organizația județeană de tineret a PMP Botosani participând la această întâlnire cu o delegație formată dintr-un grup de tineri.

In cadrul conferintei  pentru scoala de vara a tineretului a luat parte presedintele PMP Traian Basescu dar si vicepresedintele Valeriu Andrei Steriu.
S-au discutat o serie dintre priorităţile pentru alegerile parlamentare si s-a atras atentia  că obiectivele din programul de campanie, pentru a fi credibile, trebuie să fie susţinute financiar din banii europeni şi din bugetul de stat. Asadar s-au prezentat priorităţile:
– infrastructură ( coridoarele paneuropene 4,7,9 cu bani europeni );
– mediu (regularizări de râuri cu bani europeni, cu prioritate pentru canalul Siret- Bărăgan şi Bucureşti-
Dunăre);
– sănătatea (o nouă lege a sănătăţii este depusă în Parlament de PMP);
– educaţia ;
– construcţie de creşe şi grădiniţe;
– irigaţii pentru agricultură.
Ideea esentiala transmisa atat de președintele Traian Basescu cat si de vicepreședintele Valeriu Andrei Steriu este ca pentru tineri, accesul în Parlament trebuie să vină după ce au o meserie – nu doar o diplomă şi după ce dobândesc experienţă în administraţia locală, lucruri care le permit ca în opţiunile lor să nu fie dependenţi de şefii politici. Totodata sefii de partid au tinut sa mentioneze ca tinerii trebuie să ştie că a fi politician nu este o oportunitate pe care o ai toată viaţa, ci ţi se dă de către electorat la fiecare 4 ani si de aceea, a avea o meserie este foarte important.
Pe langa conferinta au avut loc si doua traininguri prezentate special pentru ca tinerii sa fie pregatiti de campania ce urmeaza pentru alegerile parlamentare din data de 11.12.2016.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERESULTIMA ORA